Puncte de prim-ajutor la Eforie Nord, asigurate de pompieri şi paramedici SMURD

Puncte de prim-ajutor la Eforie Nord, asigurate de pompieri şi paramedici SMURD(681)


Mai multe puncte de prim-ajutor, asigurate de pompieri şi paramedici SMURD, vor fi amplasate, în premieră, pe plajele din Eforie Nord, dar și din alte stațiuni.

"Această nouă abordare va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi la reducerea timpilor de intervenţie la evenimente. Vor exista autospeciale tip şenilată de mici dimensiuni care vor putea transporta, în caz de nevoie, persoanele care necesită ajutor medical de pe plajă până la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulanţele ", se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Interne, preluat de Mediafax.

Pe mare vor exista ambarcaţiuni ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest proiect pilot sunt incluse, pe lângă Eforie Nord, și stațiunile Mamaia, Costineşti şi Neptun, după ce statisticile au arătat că în aceste zone, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat cele mai multe situaţii de urgenţă soldate cu victime.

"Pentru reducerea timpului de răspuns la situaţii de urgenţă ISU Constanţa va înfiinţa 9 puncte de lucru temporare încadrate cu câte o autospecială cu apă şi spumă, suplimentar faţă de cele 10 existente în prezent" , se mai arată în comunicatul MAI.
jooble.org