Spre Litoral, cu Trenurile Soarelui !

Spre Litoral, cu Trenurile Soarelui !(1975)


CFR Călători informează că va intra în vigoare programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiștii vor putea călători spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile țării să poată fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile vor fi introduse treptat în circulație.

Ca noutate în acest sezon, pentru turiștii din Brașov legătura cu destinația Constanța și retur va fi asigurată cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmației legătura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare- Mangalia.

De asemenea, pasagerii care sosesc cu trenurile din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni.

În cadrul evenimentului de lansare, va avea loc și o activitate creativă, ~Scrisori călătoare~. Pasagerii a două trenuri cu destinațiile Constanța (trenul inaugural) și Sibiu (IR 1621, din data de 10 iunie) vor fi surprinși de cele peste 600 de epistole caligrafiate cu mesaje motivaționale ale proiectului Livrez Dragoste.

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și prize, iar Trenurile Litoral, de viteză sporită (IR 1983, IR 1582, IR 1587 și IR 1588) București – Constanța și retur, au în compunere și vagon bar. De asemenea, de la București Nord la Constanța și retur, trenurile IR 1585 și IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Tarife

Pasagerii au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. Prețul întreg pentru o călătorie București – Constanța, fără reduceri, este de 33,40 la tren Regio și de 60 lei la tren IR. Un bilet dus-întors are 10 la sută reducere din tariful de transport și costă la clasa a 2-a 60,90 lei la tren Regio și 108,80 lei la tren IR, iar la cumpărarea cu o anticipație de peste 21 de zile reducerea este de 25 la sută din tariful de transport și biletul la clasa a 2-a costă 46 lei la tren IR și 26,05 lei la tren Regio. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 25 la sută, chiar până la 30 la sută la cumpărarea online. Pentru o călătorie elev/student la Trenul Tineretului, București – Constanța (tarifat ca tren Regio), biletul este de 18,65 lei. Toate tarifele menționate includ și tariful de rezervare loc de 3,9 lei.

Durata de parcurs = 2h, cu Trenurile Litoral – trenuri cu viteza sporită, în cadrul programului Trenurile Soarelui

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între București Nord și Constanța, ajung la destinație în aproximativ două 2h. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de aproximativ 2 ore și 20 minute.

Trenurile Tineretului, în cadrul programului Trenurile Soarelui

Și în acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1921 și IR 1922 sunt tarifate ca trenuri Regio, cu plecare din Sibiu la ora 18:42, din Râmnicu Vâlcea la 21:02, din Pitești la 00:55, din București Nord la 02:55, cu sosire în Constanța la 06:05 & stațiuni și în Mangalia la ora 08:12. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18:05 din Mangalia & stațiuni, la 20:00 din Constanța, la 23:12 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:15, în Râmnicu Vâlcea la 04:45 și în Sibiu la 07:25.

Conexiunea cu Delta Dunării

Pentru a facilita accesul turiștilor către Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur: IR 1989 cu plecare din București la 06:42 și sosire în Tulcea Oraș la ora 12:00. La întoarcere, IR 1988 pleacă din Tulcea Oraș la ora 13:35 și sosește în București Nord la ora 18:56. De asemenea, în fiecare zi, celelalte 4 trenuri Regio (2 dus/ 2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Servicii.
jooble.org