Parlamentarii beneficiază de 4.000 de lei lunar pentru cazare(558)


Contractele încheiate de Parlament cu hotelurile bucureştene pentru cazarea aleşilor au expirat. Astfel, potrivit noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii trebuie să se încadreze în suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazării în capitală.


Potrivit normelor de punere în aplicare a noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, aprobate în ultima şedinţă a Birourilor Permanente reunite, parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov li se acordă din bugetul Camerei Deputaţilor şi Senatului o sumă forfetară în valoare de 4.000 de lei în vederea acoperirii cheltuielilor pentru cazare în Bucureşti. Banii se acordă, lunar, până pe data de 5 a lunii curente,
pentru luna care a expirat.


Deputaţii şi senatorii pot să opteze pentru închirierea unor apartamente de pe piaţa imobiliară sau pot rămâne la hotel, dacă acoperă din banii proprii cheltuielile de cazare ce depăşesc 4.000 de lei lunar.
La 4 iulie, dată la care Secretariatul general al Camerei Deputaţilor a făcut ultima statistică în acest sens, la cele cinci hoteluri din Bucureşti cu care a avut contracte erau cazaţi 102 deputaţi, de la toate grupurile parlamentare.
jooble.org