Câţi bani poţi face creditând statul. Ministerul Finanţelor va lansa în iulie o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie

Câţi bani poţi face creditând statul. Ministerul Finanţelor va lansa în iulie o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie(682)


Ministerul Finanţelor va lansa în luna iulie o emisiune de obligaţiuni a câte 100 de lei bucata, cu scadenţă la doi ani şi o dobândă peste media bancară, scutită de impozit. Deţinătorii vor participa şi la o tombolă. Ministerul Finanţelor a anunţat, joi, că lansează o emisiune de obligaţiuni în lei pentru populaţie cu o valoare totală de 100 de milioane de lei, oferind o dobândă anuală neimpozabilă peste nivelul practicat de bănci la depozite.

În cadrul aceleiaşi măsuri, Finanţele organizează şi o loterie prin care deţinătorii acestor titluri pot câştiga premii de câte 1.000 de lei. Spre deosebire de emisiunea de obligaţiuni pentru populaţie de anul trecut, soldată cu un aproximativ eşec, ministerul a făcut mai multe modificări. Astfel, valoarea nominală a unui titlu a fost redusă de la 1.000 de lei la 100 de lei. Dobânda exactă a obligaţiunilor va fi anunţată în luna iulie, însă va fi, cel mai probabil, în jur de 2% pe an - semnificativ peste dobânzile practicate de bănci la depozite, potrivit informaţiilor din piaţă.
jooble.org