Robert Boroianu (PNL): Îi propun lui Făgădău 9 feţe ale Constanţei nedemne de anul 2016 şi de Europa

Robert Boroianu (PNL): Îi propun lui Făgădău 9 feţe ale Constanţei nedemne de anul 2016 şi de Europa(1208)


Când lauda de sine îi provoacă spasme, Decebal Făgădău devine de-a dreptul comic. Cu o mimică adecvată momentelor vesele în prag de revelion, domnia sa se dă mare cu rezultatele înregistrate în perioada în care a activat ca primar interimar la Constanţa! Praf numai bun de aruncat în ochii constănţenilor, pe care Făgădău îi confundă cu ultimii plutaşi supravieţuitori de pe Bistriţa, absolvenţi a patru clase primare.

Robert Boroianu, prim-vicepreședintele organizației municipale a PNL Constanța, candidat pentru un mandat de consilier judeţean, a taxat dur aroganţa şi tupeul fără de margini marca Făgădău, care spunea recent că-și dă nota 9 pentru munca depusă la primărie! Gustul de ciolan îi determină pe unii să-şi piardă uzul raţiunii, şi aşa destul de subţire în viaţa de zi cu zi. În astfel de momente, domnul Făgădău se laudă cu succesele obţinute de el în întrecerea socialistă. Doar că nu recită cu rima de comandă “Şi poporul” Liberalul i-a recomandat lui Făgădău să meargă prin cartiere şi abia atunci să îşi dea o notă, iar pentru a-l ajuta în „a se trezi la realitate” i-a propus „9 feţe ale Constanţei nedemne de anul 2016 şi de Europa”. Îi recomandăm şi noi, domnului interimar, colecţia ziarului “TIMPUL”, fotoreportaje despre dezastrul care a îngenuncheat Constanţa, chiar sub conducerea sa! Robert Boroianu pune punctul pe i:

Decebal Făgădău spune despre el că este un primar de nota 9. Lipsit de modestie, substituentul lui Mazăre în fruntea Constanţei spune despre el că s-a descurcat aproape perfect la cârma administraţiei locale. Transformarea prin care a trecut oraşul este atât de puternică în gândurile erotice ale lui Făgădău încât constănţenii abia dacă îşi mai pot recunoaşte urbea.

Îi recomandăm însă lui Făgădău să se trezească din somn şi să deschidă bine ochii. Să păşească atent pe străzile Constanţei, să meargă prin cartiere şi abia atunci să îşi dea o notă.

În continuare, dacă tot îşi dă nota 9, îi propun lui Făgădău 9 feţe ale Constanţei nedemne de anul 2016 şi de Europa.

Constanţa este un oraş murdar. Străzi insalubre, parcuri pline de mizerie, platforme de colectare a deşeurilor ce put într-un hal insuportabil.

Ţi-ai bătut joc de istoria Constanţei. Un simplu drum prin zona peninsulară îţi poate arăta masacrul pe care timp de 10 ani l-aţi făcut cu trecutul acestei cetăţi. Uitaţi-vă în ce hal au ajuns clădirile emblematice ale Constanţei: Cazinoul, Casa cu Lei, Vila Şuţu şi multe altele. Aţi permis distrugerea lor din raţiuni pur imobiliare şi avantaje financiare.

Siguranţa cetăţeanului. Aţi angajat zeci de poliţişti locali pentru a-i face vânători de „caracatiţe”, ignorând cu bună ştiinţă siguranţa constănţenilor. Primul obiectiv al unei poliţii, fie ea şi locale, este să vegheze la securitatea oamenilor, a celor din taxele cărora ei sunt plătiţi. Oameni nevinovaţi sunt ucişi în plină stradă în timp ce poliţiştii locali stau la pândă să prindă şoferi care parchează neregulamentar.

Trotuarele şi străzile Constanţei. Cu spoiala de b-dul Tomis nu vei reuşi să salvezi, domnule Făgădău, imaginea unui oraş cârpit ca şosetele bunicilor de la ţară. Aţi cheltuit în ultimii ani sute de milioane de lei pentru asfalt care se distruge după prima ninsoare sau ploaie. Trăim într-un oraş în care maşinile circulă pe trotuare, iar pietonii pe stradă. Aţi văzut, dvs, în Cluj, Braşov, Sibiu sau Timişoara aşa ceva?

Constanţa e sufocată de maşini. Cu toate acestea, parcările publice le închiriaţi băieţilor deştepţi ce vă sunt prieteni. Constănţenii nu au unde să îţi parcheze maşinile pentru că Primăria Constanţa nu construieşte locuri de parcare. În schimb, are tupeul să îi vâneze pe constănţenii care parchează în locuri interzise. Dle Făgădău, mai întâi asiguraţi locuri de parcare şi abia apoi amendaţi oamenii!

Câinii maidanezi. Dacă aţi uitat, în urmă cu câţiva ani, o fetiţă de câţiva anişori a fost ucisă de câinii maidanezi. De atunci şi până acum nu aţi făcut nimic pentru a rezolva problema. Doar aţi plimbat câinii dintr-o parte în alta, pentru a îndestula conturile firmelor cărora le-aţi dat contractul. Constanţa este un oraş stăpânit de maidanezi, care pot produce oricând o nouă tragedie.

Parcuri şi spaţii verzi. Aţi distrus orice petic de spaţiu verde din Constanţa şi Mamaia pentru a ridica betoane de zeci de etaje. Aţi vândut parcurile pentru a vă îndestula clientela politică. Aţi retrocedat până şi falezele oraşului, şmecherilor cu care faceţi afaceri şi care vă dictează cum să împărţiţi banii şi bunurile oraşului. Am ajuns un oraş cenuşiu, trist şi poluat din cauza ta, Făgădăule.

Eşti un om care nu îşi respectă angajamentele. Ai ratat cam tot ce se putea în acest mini-mandat. Nu ai făcut Zilele Constanţei, nu ai organizat Ziua Copilului, nu ai terminat de reabilitat b-dul Tomis. Sunt doar câteva mici eşecuri personale, care pălesc însă în faţa rateurilor administrative din ultimii ani, pe care i-ai ascuns însă cu grijă de opinia publică.

Oraşul Constanţa este ponosit. Dezvoltarea urbanistică s-a făcut haotic, s-a construit exact cum au dictat interesele voastre. Orice arhitect poate confirma modul dezastruos în care s-a dezvoltat Constanţa în ultimii ani, ştergând de pe faţa oraşului orice urmă de identitate.

După toate astea, Făgădău, ce notă îţi mai dai?”
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri