Constanţa va intra în Cartea Recordurilor pentru prezenţă 100% la vot

Constanţa va intra în Cartea Recordurilor pentru prezenţă 100% la vot(5592)


Ideea acestui editorial este inspirată din iniţiativa unui om, deosebita mobilizare a unei echipe şi a trezirii la viaţă a peste 6 000 de constănţeni, parcă scârbiţi de o campanie anostă bazată pe denigrarea adversarilor.

Poate nu am intrat în Guinness Book cu evenimentul artistic Sirtaki, dar am renăscut pe harta României ca o pasăre phoenix după ce norii negri s-au abătut asupra plajei Modern şi nu am făcut-o oricum, ci subliniind diversitatea şi convieţuirea multiculturală proprie Dobrogei. Ţin să îi felicit pe toţi cei care au luat parte activ sau pasiv în desfăşurarea acestui fenomen şi amintesc că acum câteva luni, la Sala Sporturilor, nici cu prezenţa renumitei Andra, partidul al cărui candidat este clasat pe poziţia a II-a în sondaje nu a reuşit să reunească 500 de persoane.

Scriu astăzi cu speranţa că vom ieşi la vot în număr cât mai mare, să avem un primar legitim, ales de majoritatea populaţiei din oraş, indiferent care ar fi el. Trebuie să depăşim puerila comoditate, falsa superioritate şi prostescul dezinteres şi să alocăm 10 minute acestui drept democratic câştigat de sufletele curajoase ce şi-au vărsat sângele în decembrie 1989 pentru libertatea noastră. Acum ceva timp, reală sau închipuită, o mobilizare imensă a avut loc în stradă, pe facebook şi la cozile secţiilor de votare pentru fraţii noştri plecaţi peste hotare. Dacă vom vota, vom încerca să alegem conducători mai gospodari şi astfel ne vom reîntregi peste 20 de milioane de români acasă, pentru că locul diasporei este lângă familie.

Crime în intersecţii cheie ale oraşului, bătăi în faţa cluburilor, maşini vandalizate şi furturi la tot pasul… nu pentru asta am plătit ani de zile taxa de linişte. Criminal este oricare dintre noi care refuză sau renunţă să aloce o minimă atenţie oraşului său pe data de 5 iunie.

Pentru un viitor mai bun, pentru un oraş mai curat, pentru constănţeni mai siguri şi pentru binele familiei tale… ajută-ne să intrăm în Guiness Book cu o prezenţă record la vot.
 
jooble.org