INCREDIBIL: Cine vrea credit va fi verificat inclusiv pe Google si Facebook

INCREDIBIL: Cine vrea credit va fi verificat inclusiv pe Google si Facebook(667)


Cine crede că acum este greu de obţinut un împrumut de la bancă nu ştie ce va urma. Proiectul unui nou regulament de creditare, pregătit de BNR, impune noi condiţii ce vor duce la micşorarea sumelor care pot fi obţinute.

Din venitul celor care vor să se îndatoreze vor fi scăzute noi cheltuieli, iar bancherii trebuie să afle totul despre client, inclusiv de pe Facebook  sau din Google. Noul regulament de creditare pregătit de BNR modifică metoda prin care bancile determină capacitatea de plata a clienţilor. Dacă până acum din venituri se scădeau doar cheltuielile zilnice de trai, noul proiect cere ca inclusiv taxele, impozitele şi asigurările să fie scazute din venitul disponibil al clientului.

În cazul creditelor cu garanţie ipotecară, proiectul spune clar că băncile trebuie să ţină seama, în primul rând, de capacitatea clientului de a genera venituri necesare rambursării creditului şi, doar ca element secundar, de faptul că valoarea bunului imobil rezidenţial depăşeşte valoarea creditului. Regula aplicată deja, spun brokerii de credite. Sursa>incont.ro
jooble.org