Ovidiu Brăiloiu:

Ovidiu Brăiloiu: "Referendumul este constituţional şi se va ţine, data lui este problema"(695)


Primarul Oraşului Eforie afirmă că declararea ca neconstituţională a ordonanţei de guvern ce permitea organizarea referendumului pentru administrarea plajelor în ziua alegerilor locale nu va afecta procesul de consultare a cetăţenilor.

Ovidiu Brăiloiu a comentat efectele deciziei Curţii Constituţionale şi a declarat că deşi referendumul local pentru trecerea administrării plajelor la autorităţile locale nu mai poate fi organizat pe 5 iunie, el se va ţine totuşi, dar la o altă dată. "Este important să cunoaştem opinia cetăţenilor pe acest subiect esenţial pentru dezvoltarea oraşului şi bunăstarea comunităţii. La 5 iunie sau la altă dată, este mai puţin important. Este păcat că nu mai putem folosi aceeaşi infrastructură de la alegerile locale, costurile ar fi fost reduse", spune primarul.

El arată că nu referendumul în sine a fost declarat neconstituţional, ci doar data organizării acestuia. "Referendumul este cel mai bun exerciţiu cetăţenesc, este cel mai direct mod în care o comunitate îşi exprimă opinia pe un subiect esenţial pentru acea comunitate. Nu prin reprezentanţi, ci direct, la vot. De aceea, el se va ţine, fiind perfect legal şi constituţional. Ne va spune ce cred cetăţenii oraşului că trebuie să facem în privinţa administrării plajelor", afirmă edilul.

Consiliul Local Eforie va lua în perioada următoare o hotărâre cu privire la noua dată la care referendumul poate fi organizat.
jooble.org