Secretarul general al PNL Constanța, Septimiu Bourceanu: „Ipocrizia conducerii CJC nu are limite atunci când se laudă cu modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean”

Secretarul general al PNL Constanța, Septimiu Bourceanu: „Ipocrizia conducerii CJC nu are limite atunci când se laudă cu modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean”(993)


Constănțenii din tot județul au ocazia, pe 5 iunie, să taxeze prin vot aroganţa conducerii PSD a Consiliului Judeţean Constanța. Până atunci însă trebuie să ne reamintim faptul că, încă din 2004, Nicuşor Constantinescu şi echipa sa, care se regăsește și acum în conducerea CJC și PSD Constanța, promiteau, ca şi astăzi, un Spital Judeţean modern şi eficient, grijă pentru pacienţi, sănătate europeană. Constatăm acum, după 12 ani, că realitatea prezentată de preşedintele interimar al CJC este una distorsionată, care diferă de realitatea cu care majoritatea constănţenilor se confruntă când trec pragul spitalului: corupţie, clientelă politică, DNA, indiferență față de pacienți, de medici și de personalul spitalului, limitarea accesului la servicii medicale, prin diminuarea acestora (bolnavii de cancer astăzi merg la Bucureşti sau în alte unități sanitare pentru un tratament de care au nevoie).

Echipa de consilieri județeni social-democrați ar trebui să răspundă la câteva întrebări: vă asumaţi în totalitate felul cum arată acum Spitalul Judeţean? Vă asumaţi clientela asumată de PSD în managementul acestui spital? Vă asumați diminuarea, prin externalizare, a serviciilor medicale pe care le oferă Spitalul Județean? Vă asumați lipsa de respect față de cei care lucrează în această unitate medicală (muncă într-un mediu inadecvat, cabinete minuscule, circuite medicale neadaptate, lipsa materialelor sanitare necesare actului medical)? Vă asumați ineficiența conducerii Consiliului Județean Constanța în implementarea strategiei pe sănătate la nivel județean? Vă asumați lipsa de certitudine în sistemul sanitar constănțean?

Respect în mod deosebit întregul personal medical din Spitalul Judeţean, sunt oameni care lucrează în condiţii deosebit de dificile şi salvează vieţi zi de zi. Ceea ce vreau să transmit - şi cred că sunt în asentimentul tuturor constănțenilor – este că sănătatea este cel mai important lucru de care avem cu toții nevoie. Cei peste 12 ani de aroganţă, ipocrizie, corupţie din partea PSD vor lua sfârşit în Constanța, la alegerile locale din 5 iunie. Constanța puternică nu există fără un sistem sanitar stabil și puternic!

 

26 mai 2016                                                 Secretar general al PNL Constanța,
jooble.org