Fenechiu, condamnat la închisoare! Ce se întâmplă cu Portul Constanța?

Fenechiu, condamnat la închisoare! Ce se întâmplă cu Portul Constanța?(1000)


Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, astăzi, la cinci ani de închisoare, dar și la plata a șase milioane de lei daune. Acesta anunțase că dacă va fi condamnat va demisiona.

Fenechiu a fost unul dintre persoanele care s-au opus trecerii portului Constanța la administrațiile locale. Rămâne de văzut care va fi poziția noului ministru.

Radu Mazăre a declarat că nici nu l-a băgat în seamă pe Fenechiu, ci a discutat subiectul direct cu premierul Ponta. Edilul a precizat nu a discutat nimic pe subiectul portului cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, întrucât acesta "este moldovean". "Eu n-am vorbit cu nici un Fenechiu, nu mă interesează Fenechiu. Eu am discutat cu Ponta despre Port. Fenechiu, Menechiu, ce zice el... oricum, nu ştie despre port, că e moldovean şi la Moldovanu sunt porturi", a subliniat Mazăre.

Fenechiu a replicat atunci, spunând că vrea scuze de la Mazăre. "Sincer, mă uit în ochii lui Radu Mazăre şi aş aştepta să îşi ceară scuze, dacă el mă respectă aşa cum îl respect şi eu, că un om politic. Pentru că da, Radu Mazăre a venit să avem o discuţie bărbătească şi oficială despre Portul Constanţa. I-am spus că părerea mea este că Portul Constanţa, fiind de importantă strategică, trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi asta este părerea mea. Este o părere, nu pot avea decizie. Decizia este importantă, după părerea mea poate să fie doar la Parlamentul României, printr-o lege", a spus ministrul Fenechiu.

În dispută a intrat și preşedintele Traian Băsescu. Acesta a afirmat că ar fi riscant pentru angajamentele României cu NATO sau Exxon că premierul să accepte că municipalitatea constănţeană să devină acţionar majoritar la Portul Constanţa, el afirmând că primarul Radu Mazăre "stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia".
jooble.org