SIRTAKI PENTRU CARTEA RECORDURILOR

SIRTAKI PENTRU CARTEA RECORDURILOR(916)


La Constanţa au început pregătirile pentru doborârea recordului pentru cel mai mare Sirtaki din lume.

Organizatorii, comunitatea elenă din România, vor să doboare recordul grecilor şi pentru asta, se antrenează de zor în aer liber şi iau lecţii de la mai mulţi coregrafi. Astfel, este nevoie de aproape 6.000 de persoane pentru a bate recordul celui mai mare sirtaki din lume, stabilit în 2012 la Volos, în Grecia, unde au participat 5614 persoane.

Sâmbătă, pe 28 mai, pe Plaja Modern din Constanţa, reprezentanţii Guiness Book vor stabili dacă oraşul de la malul mării va stabili sau nu un nou record. Evenimentul va începe de la ora 17.00. În joc au intrat până acum trei mii de persoane şi mai este nevoie încă de tot atâţia oameni pentru a depăşi recordul grecilor. Organizatorii se aşteaptă ca, în ziua cea mare, aproape 6 mii de oameni să îşi prindă mâinile şi să intre în dansul făcut celebru de Anthony Quinn. Dansul Sirtaki a fost compus de Mikis Theodorakis, în 1964, pentru celebra pelicula Zorba Grecul.

Primul record mondial de Sirtaki a fost înregistrat în 2007, in Cipru, unde au dansat doar 268 de persoane. A fost doborât în 2012, pe 31 august, de locuitorii oraşului grecesc Volos, unde în dansul lui Zorba s-au prins 5614 persoane, iar de atunci recordul dăinuie şi în ziua de astăzi.
jooble.org