R.A.J.A. S.A. Constanța va detecta... prin satelit, ca urmare a colaborarii cu firme din Israel, scurgerile de apă, din infrastructura subterană de transport! Pierderile se vor diminua la 10%, ceea ce se va reflecta în calitatea serviciilor și în tarifele pentru consumatori

R.A.J.A. S.A. Constanța va detecta... prin satelit, ca urmare a colaborarii cu firme din Israel, scurgerile de apă, din infrastructura subterană de transport! Pierderile se vor diminua la 10%, ceea ce se va reflecta în calitatea serviciilor și în tarifele pentru consumatori(953)


S.C. R.A.J.A. S.A. Constanţa (companie publică, de apă-canal, societate pe acțiuni, cu capital integral de stat, în care acționari sunt Consiliul Județean Constanța și 34 de Unități Administrativ-Teritoriale / U.A.T.-uri, din șapte județe din România) a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, gazda întâlnirii unei delegaţii de oameni de afaceri din Israel (condusă de către ambasadorul acestui stat la Bucureşti, Excelenţa Sa, Tamar Samash), cu reprezentanţi ai companiilor din serviciile de apă-canalizare din ţară. Discuţiile au fost purtate în vederea colaborării firmelor de profil israeliene cu companii româneşti, iar pentru R.A.J.A. a însemnat şi încheierea a două acorduri-contract, care vor aduce beneficii imediate pentru sectorul de apă şi canalizare, din judeţele în care operează societatea constănţeană.


Compania israeliană "Ha`Gihon" va ajuta R.A.J.A. S.A. să implementeze unul dintre cele mai performante, pe plan mondial, sisteme de management al scurgerilor de apă potabilă


Prin acordul semnat cu compania "Ha`Gihon", din Israel, R.A.J.A. S.A. va realiza unul dintre cele mai performante sisteme de management al scurgerilor de apă potabilă, prin conductele de transport-distribuție, care există la ora actuală, pe plan mondial.
Referitor la aceasta, Felix Stroe, directorul general al companiei constanțene, a precizat: „Vom colabora pe managementul pierderilor de apă, care în prezent este de 30%, dar dorim să ajungem la un procent de 10%, aşa cum se întâmplă în Israel. De asemenea, ne vor oferi soluţii de sectorizare, instalare de senzori, va fi un capitol dedicat valorifării, un altul pentru metode de monitorizare a consumurilor energetice, de carburanţi. Totul este pus pe softuri, iar salariaţii noştri vor fi şcolarizaţi de cei mai buni profesori din domeniu“.
La rândul său, directorul financiar al "Ha`Gihon", Pessy Munk, a ținut sa sublinieze faptul că speră că acest acord va reprezenta debutul unei fructuoase colaborări între cele două companuii implicate în servicii avansate de apă/canal în mediul urban.


Cu "Utilis", R.A.J.A. va colabora pentru utilizarea unui sistem (revoluţionar) de detecţie a pierderilor de apă, prin... satelit!


Cel de-al doilea acord, încheiat cu compania israeliană "Utilis", presupune implementarea unui sistem (revoluţionar !) de detecţie a pierderilor de apă. Inventatorul softului, prin care orice pierdere de apă, la orice adâncime, poate fi detectată prin satelit, Elli Perets, are origini... româneşti ! El a povestit că, în urmă cu 27 de ani, a părăsit România, împreună cu familia, iar acum se bucură să aducă în ţara natală tehnologie de vârf !
Cu o investiţie de doar 30.000 euro, care reprezintă plata accesului la sateliţi, R.A.J.A. va putea afla în timp real orice pierdere de apă din sistem.
Directorul general al R.A.J.A., Felix Stroe, a punctat imensul avantaj, pentru România, al noii colaborari cu aceasta firma de top, pe plan mondial, în domeniu: „Colaborarea cu "Utilis" va aduce beneficii imense companiei noastre. Până acum, detecţia pierderilor de apă se făcea cu ajutorul sonarului, se lucra doar noaptea, pentru a nu interfera cu alte zgomote, iar specialiştii ascultau practic unde susură apa. Randamentul prin acest sistem era de numai 3%! "Utilis" dispune de o tehnologie UNICAT, pe Glob, prin care ne dorim să diminuăm pierderile de la 30%, la 10%, aşa cum se întâmplă în Israel. Vom putea detecta chiar avarii survenite la adâncimi de... 9-11 metri, sub pământ.“


Felix Stroe, directorul general al R.A.J.A. S.A. ne asigura că, în cel mult doi ani, calitatea tuturor serviciilor oferite va fi "de top", european și mondial


Felix Stroe a mulţumit Excelenţei Sale ambasadorului statului Israel la Bucureşti, pentru că, în mai puţin de jumătate de an, cât a trecut de la precedenta vizită făcută la Constanţa, a reuşit să convingă companii, de prim rang, din Israel, să colaboreze şi să ofere sprijin pentru implementarea unor tehnologii de ultimă oră, în România.
In încheiere, directorul R.A.J.A. i-a asigurat pe beneficiarii serviciilor companiei ca, si ca urmare si a acestor noi acorduri, semnate cu firmele israeliene: "În maximum doi ani, R.A.J.A. va fi... de nerecunoscut (!!!), performanţa va creşte foarte mult, calitatea serviciilor va deveni foarte bună!“ 
jooble.org