Vila - Restaurant „PLAJA AZUR”.  MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA PROSTIEI

Vila - Restaurant „PLAJA AZUR”. MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA PROSTIEI(3577)


Ca vechi vamaiot, sâmbătă seara m-am bucurat mult să văd că „Mişcarea de rezistenţă”, nu se manifestă numai în Vama Veche. Când zic „Mişcarea de rezistenţă”, mă refer, pentru cei care nu ştiu sau nu au călcat niciodată prin Vamă, la rezistenţa împotriva prostului gust, al manelismului, al mitocăniei, dar şi împotriva închistării, a lipsei de iniţiativă liberă, a pudibonderiei de faţadă a unor personaje slinoase. Adică, tot ceea ce înseamnă spiritul din Vama Veche.

Până sâmbătă am fost convins că Vama rămăsese singura ţară pentru care Guţă, Salam şi alte mezeluri de-astea
scâncitoare, nu vor primi niciodată viză. 

Sâmbătă seara, până mult după miezul nopţii, am constatat că pe Litoral mai există un astfel de teritoriu, care nu acordă viză pentru manele. Mult mai mic decât Vama, dar nu departe de ea. Este vorba despre restaurantul „Plaja Azur” din Eforie Nord. Care sâmbătă a dat viză să concerteze lui Ioan Gyuri Pascu. A fost sprijinit de Vlady Cnejevici și Teo Boar, adică „The Blue Workers”. 

Spectacolul a fost complet. S-au cântat „Din vina instalatorului“, „Mi-am luat colac“ sau „Visând iubire” din repertoriul trupei, dar şi melodii din repertoriul internaţional. Ioan Gyuri Pascu şi-a amintit şi de faptul că a fost unul dintre componenţii de bază ai trupei „Divertis” şi în câteva rânduri ne-a făcut să ne tăvălim de râs. 

Patronul restaurantului, Vlad Perifan, a ţinut să arate că muzica se poate împleti foarte bine cu vinul de calitate, aşa că în pauză a organizat şi o degustare. Şi ce degustare. Vinurile de piatră de la Sarica Niculiţel. Desigur că Pascu nu a scăpat ocazia să-l tachineze pe somelier, dar şi să compună pe loc un cântec despre podgorie.

Mult după miezul nopţii, a început concursul de karaoke. S-au cântat piese pe versurile lui Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Geo Dumitrescu. Fiecare după priceperea lui. E drept că în unele cazuri, piesele erau aşa de bine interpretate, că târziu, abia când erau spre sfârşit, le recunoşteai. 

Mi-am dat şi eu în petec. Cu vocea acordată de un vin sec de Sarica, vegheat de pe ecranul pe care curgeau cuvintele de chipul maestrului Gheorghe Dinică, am cântat : „Vagabondul vieţii mele”.

O seară minunată, cu marea la un pas de noi, cu o gazdă extrem de grijulie cu fiecare dintre oaspeţi, alături de oameni de spirit, cu paharele pline de vin sec şi farfuriile încărcate de rapane, hanuşi, icre, scrumbii, şalău, midii şi alte minunăţii din apă.

Să nu credeţi că ne-am adunat doar câţiva nebuni, nerăbdători să vină vremea frumoasă ca să înceapă viaţa în Vamă. Sala a fost arhiplină.

 

P.S Concerte anterioare :

Claudia Andas
Magda Pușkaș și Rareș Suciu
În deschidere Georgiana Titoiu și Eveline Curelea - elevele doamnei Mădălina Amon din Craiova
Ovidiu Mihăilescu și Cristi Dumitrașcu
Cătălin Stepa , în deschidere Felicia Pop și Raluca Cismaru
Dinu Olarasu și Titus Constantin
Ocru - Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu

 

Urmează Alina Manole în trio cu Raul Kusak şi Claudiu Purcarin

IAR PE VIITOR ALTE SURPRIZE !!!!


Organizator evenimente: Raluca Talaşman
jooble.org