BIANCA DRĂGUŞANU ŞI IMPOTENŢA ROMÂNEASCĂ

BIANCA DRĂGUŞANU ŞI IMPOTENŢA ROMÂNEASCĂ(1688)


Să ne fie ruşine, tuturor bărbaţilor din România. Că altceva nu pot să zic.

De mai bine de trei zile, de când am auzit ştirea, viaţa mi-a fost dată peste cap. Nu mai sunt sigur de nimic. Sau, mai bine zis, încep să fiu sigur de ceva care mă îngrozeşte.

Mă duc la oglindă. Mă observ atent şi-mi pipăi cu grijă trăsăturile, ca să fiu sigur că sunt eu. Mă duc apoi la fiu-meu. Îi observ şi lui atent chipul şi-i pipăi trăsăturile, ca să fiu sigur că e el. Apoi fac comparaţia, verific dacă seamănă cu mine, ca să fiu sigur că e al meu.

Apoi îmi vine din nou în cap ştirea groaznică pe care am auzit-o în urmă cu trei zile. Şi iar fug la oglindă, mă privesc atent şi-mi pipăi trăsăturile, ca să fiu sigur că sunt eu, apoi la fiu-meu, ca să fiu sigur că e el, apoi iar la oglindă, ca să fiu sigur că seamănă cu mine şi că-i al meu.

Lucrul acesta se petrece de cel puţin cincisprezece ori pe zi şi m-a adus în pragul depresiei. Noroc mare cu mai mulţi prieteni, care mi-au mărturisit şi ei că fac acelaşi lucru de când au auzit vestea. Se pipăie pe trăsături în oglindă, se duc apoi la copii şi verifică dacă seamănă cu ei. Ba, câţiva au fost la un pas să-şi ia la scatoalce nevestele, ca să spună tot. 

Informaţia care ne-a bulversat vieţile, a mea şi a prietenilor mei şi ei la fel de depresivi ca şi mine, vine de un personaj pe care îl uitasem de ceva vreme. Dar uite că a reapărut acum. Se numeşte Bianca Drăguşanu. Bianca, (era să zic Bianca noastră) a anunţat cu fast că este însărcinată. Bravo Victoraş! Pentru cei care nu ştiu, până la urmă Bianca s-a căsătorit din a treia sau a patra încercare cu Victor Slav, o copie mai musculoasă a lui Busu de la Meteo de la Protv. Mai mult, ca să ne luăm de-o grijă că nu o să vedem cu ochii noştri ceea ce se va întâmpla, cei doi deja negociază cu posturi de televiziune exclusivitatea pentru difuzarea naşterii şi a botezului.

Cum a putut totuşi o astfel de veste foarte bună să ne bulverseze în aşa hal, pe mine şi pe prietenii mei? Partea doua a ştirii este dărâmătoare şi ea poartă vina pentru starea în care am fost aruncaţi. Bianca Drăguşanu a fost înseminată in vitro. Mai pe româneşte, a rămas gravidă cu o seringă plină cu spermă.

Păi bine, mă, Victoraş, ce dracu făcuşi cu toţi muşchii ăia? Nu ai reuşit să o laşi gravidă pe nevastă-ta, pe cale naturală? Şi, hai, tu poate că ai ratat. Probabil că eşti meteo-dependent, iar tulburările astea atmosferice din ultima vreme te-au oprit din a o lăsa gravidă. Dar atâţia alţi bărbaţi din patria noastră, care se dau care de care mai virili, să nu reuşească nici ei? Suntem cu toţii impotenţi? Din câte ştiu eu, chiar şi după ce îţi devenise nevastă, ai mai dat-o pe Bianca câte o tură şi pe la alţii. Se pare însă că nu ai ales bine băieţii. Ori au fost fotbalişti înmuiaţi de atâtea cantonamente, ori milionari stresaţi de spaima DNA-ului.

Aşa că de aia, împlinirea visului bietei fete, care ca orice fată visează să devină mamă, nu s-a întâmplat pe cale naturală, ci eforturile au fost făcute de ştiinţă, care uite cât a avnsat în zilelel noastre. Bine că la laborator aţi nimerit pe uşa care trebuie, cea cu înseminarea in vitro. Ce te făceai, dacă de emoţii nimereaţi pe uşa care dădea în sala unde se făceau schimbările de sex? În loc să intre pe uşă Bianca şi să iasă Bianca Gravidă, ar fi intrat Bianca şi ar fi ieşit Biancu, care poate ar fi vrut să te lase el pe tine gravid. Dar poate că nu era chiar rău. Cu siguranţă altul ar fi fost preţul care se negocia cu televiziunile exclusivitatea. 

Şi pentru că a venit vorba de preţ. E scumpă o astfel de procedură medicală? Are un preţ standard, sau se modifică în funcţie de cerea clientei, dacă vrea ca în seringă să se pună de-o pildă şi gene de la muşchii lui Schwarzenegger, ochii lui Robert Redford, trăsăturile lui Brad Pitt sau Leonardo Dicaprio. Sau poate preţul se face în funcţie de lungimea şi grosimea seringii?

Victoraş, îţi vând un pont. Poate îl foloseşti data viitoare. Pentru că presupun că dacă iese bine cu negocierea de la televiziuni, Bianca o să vrea să mai rămână gravidă, că din ce să câştige şi ea sărăcuţa un bănuţ. Poţi evita toată tevatura asta cu banii şi cu preţurile înseminării in vitro. La mine la Brăila, există mulţi bărbaţi care se numesc Terente. Evident, urmaşii vestitului rege al bălţilor, care a furnizat material de expoziţie la muzeul Institutului „Mina Minovici”.

Du-o la Brăila, că precis ţi-o rezolvă fără seringă. Iar dacă îi prinde şi în zi de leafă, mai vine şi cu bani acasă, că sunt băieţi valabili.

 

P.S.  Eu sunt din Brăila şi fiu-meu seamănă leit cu mine. Plus că pe vremea când s-a născut, nu existau serigi dătătoare de gravidenie
 
jooble.org