UNTRR atrage atenția că prevederea privind modificarea vârstei minime pentru obținerea permisului de conducere nu se regăsește în Proiectul Codului Rutier

UNTRR atrage atenția că prevederea privind modificarea vârstei minime pentru obținerea permisului de conducere nu se regăsește în Proiectul Codului Rutier(645)


Prevederea privind modificarea vârstei minime pentru obținerea permisului de conducere nu se regăsește în Proiectul Codului Rutier ci reprezintă numai o aliniere la o directivă europeană, atrag atenția reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Potrivit UNTRR, în Proiectul Codului Rutier, la articolul 71, alineatul 2, se stipulează că “vârsta minimă pentru Cat. C este de 18 ani, iar pentru Cat. D de 21 de ani pentru conducerea următoarelor categorii de vehicule: a. Vehiculele utilizate de pompieri și cele utilizate de forțele de menținere a ordinii publice; b.Vehiculele supuse unor teste la drum, în scopul reparațiilor sau întreținerilor”. În acest context, UNTRR solicită modificarea art. 71, alin (2) prevăzut în Proiectul Codului Rutier, precum și derogarea de vârstă pentru obținerea permisului de conducere la categoriile C și CE, de la 21 de ani la 18 ani, pentru șoferii care pot conduce vehiculele companiilor de transport rutier de marfă.
jooble.org