Consilier prezidențial: România va fi, în 2016, pe podiumul creșterii economice în Uniunea Europeană, datorită consumului

Consilier prezidențial: România va fi, în 2016, pe podiumul creșterii economice în Uniunea Europeană, datorită consumului(549)


     România va fi, în 2016, pe podiumul creșterii economice în Uniunea Europeană, probabil pe primul loc, cu un ritm de creștere de peste 4%, în condițiile unui consistent avans al consumului, a afirmat Cosmin Marinescu, consilier prezidențial la Departamentul Politici Economice și Sociale, într-o conferință a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). "Este prematur să vorbim despre schimbarea modelului de creștere economică, de la o creștere economică bazată pe exporturi așa cum a fost până acum, așa cum a fost, de exemplu, în 2013, la creșterea economică bazată pe consum, așa cum vor sta lucrurile în 2016. O economie dezvoltată se bazează și pe un sistem bun al camerelor de comerț. Un mediu de afaceri bine articulat în jurul acestora și în jurul asociațiilor patronale este un mediu de afaceri puternic. Economia globală nu este lipsită, încă, de anumite riscuri, de anumite tensiuni. Prognozele de creștere economică globală au fost revizuite ușor descrescător, la 3,2% pentru 2016 și 3,5% pentru 2017. Mare parte din această creștere provine din economiile emergente care ele însele sunt supuse unor incertitudini financiare și ajustări structurale. Economia europeană încă suferă în dimensiunea sa antreprenorială și investițională", a precizat Cosmin Marinescu. CCIR a organizat întrunirea Comitetului Național ICC România ce reunește elita mediului de afaceri din țara noastră, firme și organizații din toate domeniile de activitate economică. Comitetul Național ICC România activează în cadrul CCIR începând cu anul 2001 și reunește elita mediului de afaceri din țara noastră, firme și organizații din toate domeniile de activitate economică. Comitetul susține mediul de afaceri românesc, oferind posibilitatea de exprimare și de promovare a unor puncte de vedere privind aspectele care afectează direct sau indirect comunitatea de afaceri.
jooble.org