REZOLVARE TEHNOCRATĂ: INTERNAREA LA NEBUNI

REZOLVARE TEHNOCRATĂ: INTERNAREA LA NEBUNI(1545)


   Ieri seară, un pensionar în vârstă de 66 de ani şi-a dat foc în faţa clădirii Guvernului. Din fericiare, un jandarm din pza clădirii a văzut la timp scena şi a sărit să stingă flăcările. Apoi a apărut o salvare care l-a transportat pe bătrân la spital. După aceea…

   După aceea, adică după ce a fost consultat de medicii de la Spitalul Elias care au constatat că nu are răni grave, a fost trimis mai departe şi internat la vestitul Spital 9. Adică la nebuni.

   Pare un final firesc, al unei întâmplări care a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Doar pare.

   Omul în vârstă de 66 de ani nu venise aşa, pe nepusă masă în faţă la Guvern şi a încercat din senin cascadoria cu flăcările. Bătrânul se afla în faţa clădirii Guvernului de aproape trei săptămâni. Protesta. Îşi instalase şi un cort în care se adăpostea şi pe care lipise câteva afişe prin care îşi striga disperarea. Care era de fapt necazul omului? Pentru o datorie infimă, Fiscul îi pusese poprire pe pensia de 800 de lei, din care şi nepoprită, abia trăia. Acum, risca pur şi simplu să moară de foame. Disperat, s-a dus să ceară sprijin la Guvern. Să-i rezolve cineva problema. Nu l-a ascultat nimeni. A început să protesteze. Dar un biet bătrân singur, care nu mai are ce mânca după o viaţă de muncă pentru că un cap pătrat de la Fisc a făcut o operaţiune neghioabă, este prea puţin pentru a sensibiliza nişte demnitari aşa de mari. Pentru că oricum nu mai avea ce mânca, bătrânul a declarat şi greva foamei, punându-şi efectiv viaţa în pericol. Tot nu s-a sinchisit nimeni. Aşa că s-a decis să recurgă la gestul extrem de ieri seară. Să-şi dea foc.

   Abia acum, autorităţile s-au dezmorţit şi au găsit o soluţie pentru problema omului: l-au internat la nebuni.
Domnu’ Cioloş, sunteţi sigur că v-aţi şcolit şi aţi lucrat prin capitala Europei civilizate, la Bruxelles? Că metoda asta de a rezolva protestele pute rău de tot a Phenian şi a Coreea de Nord.

   În plus, cred că ar fi bine ca oamenii muncii să ştie dacă în continuare Guvernul va apela la această metodă pentru a rezolva revendicările protestatarilor. Pentru că după bulibăşeala de ordonanţă de urgenţă privind salariile, se anunţă proteste masive în ţară. Să ştie oamenii cum să vină pregătiţi la manifestaţie. Pe lângă pancartele cu revendicări, şepcuţele cu însemnele sindicatului, fluiere, tobe şi vuvuzele, să-şi pună în sacoşă şi o pereche de papuci, periuţă de dinţi, pijama, cană, hârtie igienică, ceva de mâncare, mărunt pentru şpaga la infirmiere şi asistente, în cazul în care vor fi rezolvaţi ca bătrânul din faţa Guvernului şi vor fi internaţi la nebuni pentru că au îndrăznit să-şi strige necazurile. A! Şi să nu uite o sticluţă cu spirt, că ştim care-i situaţia dezinfectanţilor în spitale.
Şi ar mai fi ceva. Dacă unui biet pensionar, pentru că era dator cu o sumă infimă la stat, i s-a pus sechestru pe amărâta de pensie şi apoi a fost internat la nebuni, ce ne facem cu următoarele personaje: Regele Mihai, primarul Robert Negoiţă, de la Sectorul 3, George Becali, Elena Băsescu şi alţii asemenea, care au datorii la stat de ordinul milioanelor de euro. Desigur, nimeni nu i-a deranjat. Nimănui nu i s-a pus sechestru pe nimic. 

   Dar uite că toţi au contestat datoriile publicate de ANAF. Au protestat adică. Pe ei, unde-i internăm, ca să le rezolvăm problema la fel ca la toţi cetăţenii?
 
jooble.org