“Expo-Apa” - Forumul Regional al Apei Dunărea - Europa de Est

“Expo-Apa” - Forumul Regional al Apei Dunărea - Europa de Est(1221)


Începând de astăzi, timp de trei zile (16 – 18 mai), Asociația Română a Apei (A.R.A.) și Patronatul Apei organizează, la București, în Palatul Parlamentului, din Capitală, un complex de manifestări, reunite în cadrul celei de-a 18-a ediții a “EXPO-APA” - Forumul Regional al Apei Dunărea - Europa de Est.
La cele 17 ediții (anuale) anterioare, acest eveniment a reușit să adune, în total, peste 1.500 (!) de reprezentanți ai operatorilor de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare, ai autorităților administrației centrale și locale, ai institutelor de învățământ superior și de cercetare, ai organizațiilor internaționale de profil, din partea celor mai mari companii producătoare de tehnologii și echipamente de profil.


Forumul Regional al Apei Dunărea-Europa de Est programează o serie de manifestări și reuniuni importante, pentru evoluția acestui domeniu vital: apa potabilă și canalizarea și epurarea apelor uzate


În cadrul complexului de manifestări Forumul Regional al Apei Dunărea-Europa de Est sunt programate o serie de manifestări și reuniuni, pe diverse teme de actualitate, după cum urmează: Conferința Tehnico-Științifică Internațională "Managementul Namolului 2016"; Seminarul privind Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 - în parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene (M.F.E.); Seminarul privind Evoluţia Reglementărilor în România, la nivel regional şi european - în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.), la care sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii autorităţilor de reglementare din ţările europene; Workshop Economic Regional - Tarifele pentru serviciile de apă si Suportabilitatea - cu suportul Grupului de Specialiști pentru Economie și Statistică al Asociației Internaționale a Apei (I.W.A.).

La aceste reuniuni participă, anual, profesioniști din domeniul apei, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și oameni de afaceri din România și străinătate, realizându-se premisele inițierii și dezvoltării unui forum de dezbateri, în realizarea schimbului de experiență necesar asigurării sustenabilității dezvoltării sectorului de apă.

Ca în fiecare an, și acum, în 2016, va avea loc și “Expoziția Internațională specializată de utilaje, echipamente și tehnologii de tratare a apei și apelor uzate”, expoziție aflată la a 18-a ediție, care a reușit să aducă laolaltă peste 80 de expozanți din rândul celor mai renumite firme producătoare de echipamente și tehnologii, din peste 25 de țări. Deschiderea oficială a Forumului Regional al Apei Dunărea-Europa de Est va avea loc astăzi, luni - 16 mai, la orele 10.00, în Sala “Nicolae Iorga”, din Palatul Parlamentului, din București.


Felix Stroe, directorul-general al R.A.J.A. și președintele Asociației Române a Apei, va continua să promoveze, și la această ediție, vechiul său proiect, privind eliminarea TVA la apă, în limita un consum casnic de cinci (5) mc/persoană/lună!


S.C. R.A.J.A. S.A., unul dintre cei mai importanți operatori regionali/zonali, din domeniul apei (potabile și reziduale), la nivel european (!), va prticipa, ca la fiecare dintre edițiile anterioare, cu un stand propriu!

FELIX STROE, directorul-general al companiei publice, cu capital integral de stat (acționare fiind 38 de Unități Administrativ Teritoriale / U.A.T., din șapte județe ale țării), care este și preşedinte al principalului organizator, Asociația Română a Apei (A.R.A.), a declarat presei constănțene ca își pune, ca de fiecare dată, mari speranțe (justificate de realizările spectaculoase ale edțiilor precedente!) în finalitatea acestei manifestări, atât pe latura de afaceri, de târg-expoziție, cat și în privința rezultatelor expunerilor si dezbaterilor din cadrul lucrărilor reuniunilor din cadrul Forumului Regional al Apei Dunărea-Europa de Est.

Directorul R.A.J.A. Constanța, ne-a asigurat că, personal, va continua, printre altele, demersurile pentru promovarea mai vechiului său proiect, pentru … eliminarea TVA la apă, în limita unui consum casnic de cinci (5) mc/persoană/lună!
jooble.org