Livia Cîrnu - ,, Tenisul a fost motivul pentru care am fost acceptată la Universitate în America”

Livia Cîrnu - ,, Tenisul a fost motivul pentru care am fost acceptată la Universitate în America”(2852)


1) Când, cum şi cine ţi-a pus racheta în mână?

Când aveam 5 ani şi jumătate mama s-a decis să mă dea la tenis ca să fac mişcare.

 

2) Unde te-ai antrenat în România şi ce performanţe ai obţinut ?

Până la vârsta de de 15 ani m-am antrenat în Constanţa, apoi m-am mutat doi ani de zile la Mediaş unde m-am antrenat la Tenis Club Dafora cu Toni Gaspar. În următoarea perioadă, până când am plecat la facultate, m-am antrenat la Tenis Club Idu. Cele mai bune performanţe au fost locul 3 la naţionalele de sală la categoria de vârstă 14 ani, locul 13 în ţară la categoriile de vârstă 12,14 şi 16. În clasamentul european am ocupat locul 100, iar ITF am fost 1002. 

 

3) Cum te-a ajutat tenisul la admiterea la Universitatea din Statele Unite ale Americii? 

Tenisul a fost motivul pentru care am fost acceptată la Universitate în America. Şi notele au contat, mai ales cele de la examenul de engleză TOEFL şi SAT- examenul de admitere la universitate în SUA


4) La câte turnee ai participat şi ce rezultate ai obţinut pentru Kansas State University? 

La noi anul competiţional este structurat diferit. În toamnă participăm la 2-3 turnee deoarece este considerată perioadă pregătitoare. În semestrul de primăvară este sezonul nostru, iar atunci concurăm în fiecare weekend de când începe şi până când se termină semestrul. Eu de obicei joc pe poziţiile 4-5 sau 6 iar anul acesta a fost cel mai bun an al meu în care am avut 13 victorii şi 4 înfrângeri.


5) Cum se îmbină studiul geografiei cu antrenamentele de tenis ? 

Ca student atlet ai un program foarte încărcat. O zi obişnuită arată cam aşa: antrenament la 7 dimineaţa, şcoală 9:30- 13:30 şi apoi încă un antrenament de după amiază de la 15 la 18. Până acum am reuşit să menţin o medie bună cu 3.7/4 . Anul trecut am avut oportunitatea de a fi implicată într-un proiect de cercetare, iar la finalul proiectului am avut ocazia să particip la două conferinţe.


6) Ce îi sfătuieşti pe adolescenţii care practică un sport de performanţă?

Să nu renunţe la muncă depusă până acum. Există alternative prin care pot să continue să practice tenis, şi la un nivel foarte bun. Susţin 100% decizia de a veni în America pentru că astfel ai oportunitatea de a te antrena la un nivel ridicat, în timp ce îţi finalizezi studiile universitare.
 
jooble.org