CE IMPORTANŢĂ ARE O PAROLĂ SIGURĂ ?

CE IMPORTANŢĂ ARE O PAROLĂ SIGURĂ ?(719)


 

În ziua de 5 mai 2016 este sărbătorită Ziua Mondiala a Parolei. Online banking, cumpărături online, e-mail-uri şi conturi de social media - pentru toate acestea utilizatorii trebuie să-şi amintească o parola sau un cod PIN. Conform unui studiu realizat de BITKOM, aproximativ o treime din populaţie (36%) se simte copleşită de cantitatea mare de parole pe care trebuie să şi-o amintească. La urma urmei, utilizatorii de Internet au, în medie, 17 parole diferite (sursa: Password Research). În această Zi Mondială a Parolei, compania de securitate IT, G Data Software, va oferă câteva sfaturi despre cum să rămâneţi în condiţii de siguranţă pe web.

Multe persoane folosesc parole care se bazează pe informaţii personale. Acest lucru face o parola mai uşor de memorat, însă atacatorii ştiu şi ei acest lucru. Parolele numerice scurte pot fi uşor de ghicit dacă sunt folosite anul, luna sau ziua naşterii utilizatorului. Alte parole utilizate în mod obişnuit, cum ar fi numele partenerului sau numele unui animal de companie pot fi aflate de atacatori cu relativă uşurinţă. O combinaţie care sa includă şi caractere majuscule, precum şi cifre, oferă mult mai multa securitate. Parolele cu cel puţin opt caractere şi cifre diferite oferă un grad mult mai ridicat de securitate.

Cum ar trebui sa arate o parolă sigură şi usor de memorat. Ganditi-va la o propoziţie şi apoi utilizaţi primul caracter al fiecărui cuvânt şi numerele incluse pentru a forma o parolă puternică:  Astăzi, pe 5 mai, voi crea o parolă sigură, cu cel puţin 15 caractere.

Parola rezultată este: Ap5mvcopsccp15c
Parolele sigure, reprezintă totuşi doar un ingredient pentru o securitate îmbunătăţită pe web.
jooble.org