Consilierul Mircea Dobre, PSD, incompatibil!(539)


Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a șase consilieri locali, printre care și constănțeanul Mircea Dobre.

Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Constanța, Jud. Constanța, a încheiat prin intermediul S.C. Dobre & Fiii S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator și calitatea de asociat) diverse contracte de furnizare produse cu Primăria Municipiului Constanța, în valoare totală de 4.355.258,2 lei.
Astfel, el nu a respectat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Consilierii locali care au funcția de [...] administrator […] precum și calitatea de […] asociat la societăți comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte […] cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile […] aflate în subordinea ori autoritatea consiliului local respectiv […]”.

Dobrea nu a depus la dosarul de evaluare puncte de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
jooble.org