Prelungiţi campania electorală în Constanţa !

Prelungiţi campania electorală în Constanţa !(3650)


     Iată-mă astăzi scriind după o lungă perioadă de inactivitate, dar cauza merită efortul. După nenumărate articole în care am cerut timid puţină atenţie pentru utilităţile fireşti pe care trebuie să ni le asigure autorităţile, acum vorbesc în numele unui grup numeros de persoane pe care le-am auzit cerând amăgitor prelungirea campaniei electorale.
    Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să ne gândim ce ar presupune o astfel de decizie… cea mai importantă schimbare ar fi, fără doar şi poate, implementerea la nivelul întregului oraş al acestui moft, prezentat cu mare fast, minunată descoperire în 2016…trotuarul ! Mă simt vinovat că nu pot să ovaţionez ,,reuşita” că după câteva luni de ,,război” pe bulevardul Tomis, avem un kilometru peticit cu dale făţoase. Pot da totuşi o listă de zone în care spaţiul pentru deplasarea pietonilor lipseşte cu desăvârşire sau poate servi ca traseu de exerciţiu de supravieţuire.
     O altă ,,excentricitate” absolută a aceloraşi veşnici ,,iubitori” ai verdelui a fost toaletarea corectă a tuturor copacilor de pe bulevardul mai sus amintit. Curios lucru că se mizează doar pe această zonă, în timp ce cartierele mărginaşe arată dezolant, iar centrul vechi începe să scârţâie. Profitând de vremea frumoasă din ultimele zile, aflându-mă cu prietenii la o limonadă pe una din terasele din zona pieţei Ovidiu, la nici câţiva metri de noi, o cărămidă zdravănă s-a hotărât să ne dea emoţii când a ,,coborât” brusc de la etaj. În clipa aceea m-am gândit că poate ordinea reabilitării centrului vechi a fost aleasă hazardat şi mai întâi trebuiau reconsolidate clădirile şi mai apoi realizate căile de acces.
   Parcarea din Mamaia este de asemenea un succes răsunător care a meritat să fie prezentat în lunile premergătoare alegerilor. Am observat uluit interesul pentru beculeţele ,,tradiţionale” de sărbători montate prompt cât şi dezinteresul flagrant pentru semafoarele cu probleme din intersecţiile aglomerate.
   Tot în această perioadă nu poţi deschide reţeaua favorită de socializare online că din ce în ce mai mulţi ,,profesionişti” îşi dau cu părerea despre cum ar trebui să arate oraşul, ce ar face ei dacă ar ajunge în funcţia cheie pe care şi-o doresc, dar uită că au fost muţi de-a lungul ,,dominaţiei” anterioare.
     Ah…era să uit…s-a mai aprins din nou subiectul Cazinoului şi toţi aşa zişii constănţeni trup şi suflet sunt dispuşi să semneze, să doneze, să liciteze sau să refacă această clădire simbol a localităţii noastre, pentru preţiosul vot al dumneavoastră.
    Domnilor, dacă cineva, cunoaşte prin absurd, o soluţie să prelungim această campanie, să profităm de dorinţa înverşunată de afirmare a acestor canditaţi, sau măcar să fie alegeri anuale…vă rog să faceţi tot posibilul să puneţi în practică una din soluţii…doar aşa va reuşi urbea noastră să revină în topul oraşelor din ţară !
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri