Taximetriștii, pericol public

Taximetriștii, pericol public(417)


Poliţiştii rutieri din Constanța au desfăşurat ieri, timp de 24 de ore, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune care a vizat controlul în trafic a legalităţii transporturilor de persoane în regim de taxi. Principalele obiective urmărite au fost de reducere a accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de persoane, menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor în regim de taxi, eliminarea pirateriei în domeniu şi, în mod special, verificarea taximetriştilor autorizaţi de primării, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximentrie, verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice.


În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au întocmit un dosar de cercetare penală unui taximetrist care a fost depistat conducând în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiltii au dat și câteva exemple. În jurul orelor 16.49, M. E., bărbat, de 30 ani, a condus un autoturism pe Bulevardul I. C. Brătianu, din municipiul Constanţa, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 62km/h, efectuând acţivităţi de taximentrie, în timp ce avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs. În jurul orelor 08.55, A.F., bărbat, de 34 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe strada Nicolae Iorga, fără a deţine atestat profesional, fiind oprit în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”. P.V. T., bărbat, de 48 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe Bulevardul I.C.Brătianu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 66km/h, fără a deţine asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA) şi fără a avea inspecţia tehnică periodică efectuată.

 
jooble.org