Primul Centru de Nutriție și Fitness pentru copii și adolescenți s-a deschis la Constanța

Primul Centru de Nutriție și Fitness pentru copii și adolescenți s-a deschis la Constanța(792)


        În România, aproape jumătate dintre copii cântăresc mai mult decât greutatea normală vârstei lor, iar medicii nutriționiști avertizează că numărul acestora este în creștere. Statisticile indică faptul că unul din 10 copii are o greutatea unui adult și acest aspect clasează România pe locul 3 în Europa la Capitolul Obezitate Infantilă.

La Constanța, în acest week-end, a fost deschis primul centrul de nutriție și fitness adresat copiilor și adolescenților cu vârsta între 5 și 15 ani, care îmbină educația fizică tradițională cu sportul virtual folosind noile tehnologii apărute: exergamurile – iDance 2. Conceptul a fost elaborat de o echipă formată din profesori de sport, educatori, nutriționiști specialiști design cu o experiență de peste 12 ani în cadrul unei organizații internaționale. La cerere, consultanții în nutriție pot alcătui, atât pentru adulți cât și pentru copii, meniuri zilnice în funcție de problemele de sănătate și de necesarul de calorii de care au nevoie pentru a avea o viață sănătoasă.

Totodată, părinții copiilor înscriși la centru vor beneficia de seminarii gratuite de educație nutrițională în cadrul cărora vor fi abordate următoarele teme: care sunt macronutrienții și micronutrienții: proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale; ce trebuie să conțină o farfurie zilnică sau cum să citească o etichetă alimentară. În cadrul ședințelor, copiii vor învăța să își cunoască organismul, să adopte un stil de viață sănătos, vor fi motivați să fie activi fizic și să își dezvolte abilitățile sportive. De asemenea, se vor dezvolta capacitățile fizice și calitățile motrice ale copiilor: capacitatea aerobă, viteza, îndemânarea, flexibilitate, forță, rezistență.

Programul de fitness și nutriție va fi realizat pe grupe de vârstă: 5 ani, 6-8 ani, 9-10 ani, 11-15 ani. Programul special pentru copii supraponderali, va fi conceput pentru cei cu vârsta între 6-10 ani și 11-15 ani. La cerere, în cadrul centrului pot fi organizate și petreceri aniversare cu tematică sportivă. Centrul de Nutriție și Fitness se află pe strada Olteniei 31-33.
jooble.org