“SĂNĂTATEA OCHIULUI”, UN PROIECT PENTRU CONSTANŢA(1201)


    Asociaţia Civică “Pentru Constanţa”, Asociaţia “Sofya Tomitana” şi Mrini Eye Hospital organizează în zilele de 7 şi 8 aprilie 2016, cu prilejul “Zilei Internaţionale a Sănătăţii”, campania “Sănătatea ochiului”, ocazie cu care 100 de pensionari şi persoane cu venituri mici din municipiul Constanţa vor beneficia de un consult oftalmologic complet în diagnosticarea glaucomului. În cazul în care, între persoanele investigate vor exista cazuri cu suspiciune de glaucom, aceştia vor fi îndrumaţi spre a primi investigaţiile suplimentare şi tratamentul necesar.
    Mrini Eye Hospital desfăşoară anual în luna martie, seminarii dedicate glaucomului unde toţi cei interesaţi pot afla informaţii cu privire la importanţa depistării la timp a acestei afecţiuni.
   Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, glaucomul este, după cataractă, a doua cauză de orbire, la nivel global.
  Înfiinţată în iunie 2014, Asociația Civică “Pentru Constanţa” are drept scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, Asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.
  Asociaţia “Sofya Tomitana” este una dintre organizaţiile non-guvernamentale care activează în Constanţa în domeniul sănătăţii, formată din oameni dornici să facă o schimbare în rândul comunitătii căreia îi aparţin.
Mrini Eye Hospital Constanţa este cea mai moderna clinica de oftalmologie din Dobrogea şi a luat naştere din dorinţa de a oferi pacienţilor cu afecţiuni oculare acces la servicii medicale de cea mai bună calitate, investigaţii de ultimă oră şi tratamente performante.
 
jooble.org