Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită pentru public

Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită pentru public(934)


     În stațiunea Mamaia va avea loc, în luna mai, a doua ediție a Festivalului Peștelui Durabil Românesc. Manifestarea este organizată de Euro-Toques, o asociație profesională de gastronomie, care urmărește să promoveze valorile culinare europene, înființată de către maestrul Paul Boquse, celebrul artizan al bucătăriei minimaliste, al fusion-ului dintre bucătăria franceză și cea asiatică și al menținerii patrimoniului culinar european.

       Festivalului Peștelui Durabil Românesc va avea loc în perioada 6-7 mai, în incinta Hotelului Victoria din Mamaia. Obiectivul festivalului este promovarea peștelui dezvoltat în condiții naturale în apele din România, printr-o serie de acțiuni cu tematică culinară practică și de informare. Programul festivalului: 6 mai, Seminar culinar cu tematica “Garanția Gustului Autentic”; Expoziție de Artă Culinară; Demonstrații de gastronomie românească; Sesiuni de degustări; 7 mai, Expoziție de Artă Culinară cu tematica Meniu Alternativ; Competiție Culinară Profesională

      Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames; Sesiuni de degustări pentru public; Prezentări de vinuri românești; Ceremonia de premiere a concurenților. Pentru cei ce doresc să se înscrie în competiție, o pot face la Președintele Asociației, Radu Zărnescu sau la fața locului.


Nu există taxă de înscriere! 

Contact: Președintele Asociației Radu Constantin Zărnescu tel. 0040 731 342 275

e-mail. raduzarnescu@rocketmail.com, Chef Niculae : 0724.924.017

        Atracţii pentru public: Cherhanaua Tradițională Românească. În cadrul evenimentului va exista o cherhana tradiţională românescă. Cherhanaua va fi construită la fața locului sub formă de şură din lemn pentru prgătirea alimentelor, suport tip poartă pentru 6 ceaune din fontă legate cu lanţuri de fierărie, toată gama de ustensile arhaice necesare bucătăriei. Se vor găti următoarele reţete: ciorbă din pește, borș din pește lipovenesc, zacuscă din pește, saramură din crap, mămăligă cu brânză și jumări de rață. Publicul spectator este invitat la degustări gratuite. Se vor găti în jur de 1.000 de porţii!
jooble.org