Plimbare sub clar de lună cu camionul plin cu euroi

Plimbare sub clar de lună cu camionul plin cu euroi(1622)


        Din câte înțeleg, Traian Băsescu a pierdut un proces pe motiv că, după bunul său obicei, l-ar fi luat gura pe dinainte și i-ar fi jignit, în stilu-i caracteristic, pe țigani! Ca să vezi și să nu crezi! Cât este Băsescu de mare și de tare, tot nu a scăpat de brațul lung al legii! Mă mir cum de a ieșit teafăr din povestea cu demisia în cinci minute! Acum, un nou episod absolut banal! Musca a lovit un cal! Banal, am zis, în comparație, dacă vreți, cu spectacolul dedicat țigăncii împuțite! Ştirea cu pricina, fără nicio valoare gazetărească, face parte, în opinia mea, dintr-un sistem de manipulare a opiniei publice, care funcționează impecabil. Scopul: adormirea vigilenței amărăștenilor, care trebuie convinși că nimeni nu este mai presus de lege. Pentru unii, în prag de campanie electorală, pică bine la imagine. Punctul unu. Fiind vorba de domnul Băsescu, la primul impuls, suntem îndrumați să tragem concluzia că, indiferent de nume, prenume sau papagal, Justiția nu iartă pe nimeni! Punctul doi. Fiind vorba și despre Traian Băsescu, nora lui Virgil Măgureanu, doamna cu dezvăluirile, a răcit parțial în declarații! Aștept clipa în care blonda va fi declarată nebună, cu acte în regulă, document care anulează toate relatările sale senzaționale. În timp ce dezbatem dacă este drept sau nu ca fostul nostru președinte să fie amendat în urma conflictului cu țiganii, pe lângă noi trece o ghiulea cu țintă mondială...Un ministru tehnocrat, care are, cel puțin, noțiunea termenilor și a cifrelor, ca să nu mai vorbesc de tabla înmulțirii, povestește cu lux de amănunte cum cară unii, cu camionul, miliarde de euro în Europa! Plimbare sub clar de lună cu camionul plin cu euroi. Din câte înțeleg, miliardele de euro și camionul, ca să nu plângă masa, sunt din partea noastră. Destinația, protecția și înțelegerile pe sub masă sunt din partea lor, a europenilor, nașii noștri de cununie cu U.E. Cum se întâmplă în situații nebuloase de acest gen, cei care s-au aflat la putere sunt loviți de amnezie, iar tehnocrații de azi sunt loviți de frenezie! Domnul Băsescu, rațional cum îl știm, a declarat că, dacă s-ar fi efectuat un asemenea transport, cu siguranță, serviciile de securitate l-ar fi informat întocmai și la timp. De acord. În ceea ce ne privește, ne-ar fi interesat dacă respectivul camion a părăsit țara cu foaie de parcurs și dacă, pentru o asemenea cursă, se mai dă diurnă...Revin la servicii.

              Totuși, într-un alt conflict cu țigani, domnia sa se plângea că serviciile nu l-au informat niciodată cu subiect și predicat. Pasajul ăsta literar pare a fi rupt din biografia lui Hopa Mitică. Oricum, tehnocratul în cauză a reușit ceea ce instituțiile statului nu sunt în stare să rezolve de peste două săptămâni. Cu povestea camionului cu miliarde de euro, a redus-o definitiv la tăcere pe blonda lui Măgureanu, care a rămas, deocamdată, mască sau mută de uimire, după preferințe...Poate că ăsta a fost scopul care a scuzat mijloacele! Cui îi mai arde de soarta lui Marta? Miliardele. Unde sunt miliardele de euro? Cu un asemenea camion, întrebare, oare câte denunțuri poți acoperi? Acum, mai în glumă, mai în serios, cineva trebuie să răspundă la această chestiune. Ori tehnocratul, obosit de atâta carte, vorbește în dodii, ori trebuie să recunosc că îmi este frică să scriu ceea ce îmi trece prin minte acum...Să se fi inspirat unii din realitățile cu care se confruntă Republica Moldova, căreia, de atâta așteptare, i-a crescut păr pe picioare! 

        Sincer să fiu, mă îngrijorează starea de nervozitate a lui Traian Băsescu! Când cu răpirea ziariștilor, era mult mai ironic...De la conflictul său cu generalul Coldea, pe tema deplasării Elenei Udrea la Paris, relațiile domniei sale cu serviciile nu s-au îndulcit deloc...Părerea mea. 
jooble.org