Ungurii, interesați de portul Constanța(1053)


În perioada 8 – 10 iulie 2013, o delegaţie a Federaţiei Porturilor Dunărene din Ungaria vizitează Portul Constanţa. Pe agendă figurează întâlniri oficiale cu conducerea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” şi cu operatorii portuari.
Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai conducerilor porturilor de pe Dunăre: Centroport, Baja, Sygnus (Pakz), ISD Portolan (Dunaujvaros) şi Csepel (Budapesta), precum şi oameni de afaceri din domeniul cerealelor şi produselor metalice.
Delegaţii unguri vor face o vizită de documentare în port, la bordul navei Anghel Saligny.

Anul trecut, traficul total cu Ungaria a înregistrat un salt considerabil. Acesta a fost de 3.160.863 tone, în creştere cu 86% faţă de 2011, din care traficul fluvial a fost de 2.058.398 tone (+71%), iar traficul maritim a fost de 1.102.465 tone (+121%). Cele mai semnificative creşteri au fost înregistrate la cereale, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, deşeuri de fier şi oţel. De la începutul anului, traficul total de mărfuri cu Ungaria a ajuns la 1,5 milioane tone.

În luna martie a acestui an, la Budapesta, a fost semnat un protocol de colaborare între CN „APM” SA Constanţa, Federaţia Porturilor Dunărene din Ungaria şi Federaţia Transportatorilor Navali din Ungaria.
Protocolul parafează colaborarea între părţile semnatare, cu scopul creşterii fluxului de mărfuri din Ungaria şi Marea Neagră, în special a traficului naval de linie şi containerizat. Cele trei instituţii fac schimb permanent de informaţii despre: serviciile şi facilităţile oferite de portul Constanţa şi porturile dunărene, investiţiile realizate, traficul de mărfuri maritim şi fluvial bilateral, legislaţie, reglementări naţionale de transport fluvial, despre posibilităţile de ajustare a tarifelor în scopul creşterii competitivităţii transportului fluvial, faţă de celelalte modalităţi de transport.

 
jooble.org