I.S.U. Dobrogea , acţiuni de control şi educare preventivă(672)


        În cursul săptămânii anterioare, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la localităţi, unităţi de învăţământ, lăcaşuri de cult şi operatori economici din turism.

        Astfel, personalul specializat din componenţa Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 71 controale, în urma cărora au fost aplicate 280 sancţiuni contravenţionale (243 avertismente şi 37 amenzi contravenţionale), în cuantum de 22.100 RON.
        Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat 48 exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

        De asemenea, în perioada menţionată, la nivel judeţean s-au realizat 63 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.  
jooble.org