MĂCEL MEDIATIC ÎN PNL

MĂCEL MEDIATIC ÎN PNL(1523)


        Ca să înțelegeți mai bine contextul în care scriu acest comentariu, vă recomand, desigur, celor interesați de subiect, să recitiți materialul Războiul stelelor, publicat la această rubrică. O parte din previziunile cuprinse în acest material încep să prindă contur. În curînd, vom avea parte de noi surprize, răsturnări de situații, caramboluri politice etc. Dezvăluirile făcute, în ultimele zile, de ziarul nostru constituie, în acest sens, o dovadă palpabilă. Fapt notabil, tot mai mulți sunt cei care se arată dispuși să vorbească despre aranjamentele liberale de culise...

        După cum am anticipat, PNL continuă să stea pe un butoi de pulbere. Compromisurile acumulate în timp pun serios sub semnul întrebării credibilitatea acestei formațiuni politice, acuzată că, din foarte multe puncte de vedere, seamănă tot mai mult cu PSD! Păi, dacă au acționat ca frații, până acum, e și firesc să se asemene prin simpatie...Mă refer, desigur, la organizațiile județene Constanța, unde funcționează, încă din perioada glorioasă a administrației Mazăre, un veritabil cuibușor de nebunii...Acum, pe ultima sută de metri, se încearcă o deratizare în regim de urgență, în tentativa de a schimba fața PNL. Din păcate, sunt prea multe persoane compromise care trag în jos partidul! În ce privește măsurile luate, efectul acestora este zero, ca și în cazul frecției cu spirt la un picior de lemn! Mai nou, după ce a fost tăbăcit pe tema alegerilor, Vergil Chițac apare într-o nouă ipostază. Aceea de salvator al organizației municipale Constanța a PNL! Chiar așa? Trebuie să fii un naiv să crezi că, în plină campanie electorală, poți, ca lider de partid și candidat, să iei măsuri drastice împotriva celor care își fac de cap! Cu toată milităria din pod, schimbările preconizate reprezintă o utopie. E suficient să remarcăm diplomația cu care domnii Dragomir și Hașotti, doi lideri importanți, abordează, prin omisiune, acest subiect extrem de sensibil. Doar nu credeți că Gheorghe Dragomir, care țintește funcția de președinte al CJC, are vreun interes să se pună rău cu cei care, la o adică, ar putea mări grupul contestatarilor săi! Domnul Hașotti? E prea versat în ale politichiei, ca să iasă tocmai acum la drumul mare! Şi, atunci, l-au aruncat în luptă pe bietul Chițac, pe care l-au asmuțit împotriva presupușilor indisciplinați din organizația municipală! Chipurile, este militar. Chipurile, este singurul în măsură să facă grabnic curățenie în PNL. Chipurile, e singurul imaculat în viață și are autoritatea necesară de a scăpa PNL de paraziți. Deocamdată, intrușii pot sta liniștiți. Până după alegeri, nu-i mișcă nimeni de pe locurile lor! După, adică după alegeri, urmează măcelul. Dacă Vergil Chițac câștigă, atunci, îi sfătuiesc pe cei cu bube în cap să o tulească grabnic din partid...Cu sau fără demisie de onoare. Măcel. Dacă Vergil Chițac pierde, atunci, cu siguranță, nu se va schimba nimic în PNL Constanța. Credeți că domnul amiral va mai avea autoritatea invocată acum? Ba, mai mult decât atât, rolurile se schimbă decisiv, cel care trebuie să-și dea demisia fiind amiralul, pentru că mă îndoiesc că o să mai aibă tupeul să dea armata jos din pod...Tot măcel.

        Așa cum am anticipat,anul acesta, Primăria Constanța reprezintă o miză fără egal. Culmea, după ce s-a spus că administrația Mazăre a făcut și a dres, că a sărăcit orașul, că nu mai este nimic de furat etc. În timp ce la București este o liniște mormântală, cu candidați plictisiți de postura în care se află, ca și cum ar fi obligați să candideze, la Constanța, toată lumea e în picioare! Deja, suntem în punctul doi de fierbere, când ne așteptăm la noi mișcări surprinzătoare de forțe, pentru că, în acest punct, se acționează fără menajamente.
 
jooble.org