Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor spune că apără românii de Constituţia USL(620)


Unicul proiect politic al lui Crin Antonescu este un veritabil eşec, fapt atestat atât de specialiști de drept constituțional cât şi de Comisia de la Veneţia. Constituţia USL-ului nu este şi Constituţia Românilor, iar cetăţenii sunt ultimii la care „înfăptuitorii” noii legi fundamentale a ţării s-au gândit.


PDL Constanța iniţiază formarea Coaliţiei pentru Constituţia cetăţenilor. Obiectivul principal al Coaliţiei este apărarea valorilor democraţiei şi statului de drept subminate grav de USL în procesul de revizuire a Constituţiei. În contextul actual USL-ul a ratat unul din obiective principale în ceea ce privește reviziurea constituției: modernizarea statului român și confirmarea valorilor democratice.

Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor este deschisă românilor, partidelor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, forţelor civice care văd în Constituţia USL un pericol major pentru statul de drept şi democraţie. Obiectivul Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor este ca Legea fundamentală croită de USL, în forma antidemocratică propusă de Comisia lui Crin Antonescu, să nu intre niciodată în vigoare. Prin urmare, Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va avea drept obiectiv informarea corectă a românilor astfel încât să vadă pericolul din spatele Constituţiei desfigurate de USL.

„Aşa cum se ştie, PDL s-a retras din dezbaterea parlamentară despre revizuirea Constituţiei pentru că USL nu ţine cont de voinţa exprimată de majoritatea cetăţenilor României la referendumul validat în toamna lui 2009 şi dă revizuirii Constituţiei o turnură periculoasă pentru soarta democraţiei din România. În procesul revizuirii Constituţiei, USL a lansat tot felul de false probleme, de amendamente care nu-şi aveau locul în Constituţie, ca să abată atenţia de chestiunile cu adevărat grave”, a declarat seatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.

Acesta a mai adăugat că, în opinia sa, USL-ul vrea să impună în Constituţie prevederi care să consacre supremaţia absolută a majorităţii parlamentare pe care o deţine, asupra celorlalte puteri ale statului, vrea să transforme funcţia preşedintelui ales al ţării într-una decorativa, vrea să-şi blindeze superimunitatea în faţa legii.
De asemenea, Coaliţia va informa opinia publică despre amendamentele propuse la revizuirea Constituţiei de către membrii Coaliţiei, amendamente ignorate de USL (în primul rând respectarea rezultatului referendumului din 2009). Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor va organiza acţiuni de protest ale organizaţiilor componente împotriva modificărilor antidemocratice aduse Constituţiei de către USL.

„Îi aşteptăm să ni se alăture pe toţi cei care se simt nedreptăţiţi de Constituţia USL, membrii ai societăţii civile sau ONG-uri. Numai împreună putem pune capăt nedreptăţilor!”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.
 
jooble.org