„MARE MASCUL POLITIC“ AJUNS PENAL, SENATORUL MIRCEA BANIAS SE PITEȘTE ÎN SPATELE UNOR DOAMNE

„MARE MASCUL POLITIC“ AJUNS PENAL, SENATORUL MIRCEA BANIAS SE PITEȘTE ÎN SPATELE UNOR DOAMNE(1621)


Motto: Noi vă vom vota să ajungeți la Primării, nu în pușcării!

        Cu rucsacul atârnând de greutatea dosarelor penale și mare amator de drumeții politice, după ce, de-a lungul timpului, a făcut trasee marcate pe ruta P.N.L. - P.D.L., senatorul-penal Mircea-Marius Banias și-a găsit culcuș în scorbura ALDE de Constanța, o formațiune calcaroasă, plină de bolovani prăbușiți prin rostogolire din înaltul prea-penalului PNL până la poalele prea-curvitului Călin Constantin Anton Popescu - Tăriceanu, cumătru cu PSD.
        Trimis de constănțeni în Parlament, senatorul a ajuns pe mâna DNA-ului, care, în baza faptelor sale și a probele existente, l-a expediat cu un șut în... ograda Justiției.
        Știindu-se cu un dosar penal pe cap, senatorul și-a pus tichie de mărgăritar și zace în cortul și la umbra nesemnificativei formațiuni politice, așteptând zilele însorite, speră el, ale alegeriilor parlamentare din toamna acestui an.
        Potrivit Agenției Naționale de Presă AGERPRES, „senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2012, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv: inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influență și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
        În același dosar au fost deferiți justiției alți 38 de inculpați, membri ai unui grup infracțional care controla activitățile de import-export din cadrul Direcției regionale vamale Constanța, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit.
        Printre cei trimiși în judecată se află următorii (funcții la data producerii faptelor): „Eugen Bogatu - director al Direcției Domenii Portuare din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța; Laurențiu Mironescu - secretar general al MAI; Sunai Cadîr - director al DRAOV Constanța; Liviu-Adrian Durbac - șef al Biroului Vamal Constanța Sud Agigea; Claudiu Constantin Olteanu și Liviu Costel Bratu - ambii adjuncți ai șefului Biroului Vamal Constanța Sud Agigea; Adrian Sorin Pătrașcu - ofițer de poliție, comandant adjunct «Grup de nave» Constanța în cadrul IGPF, Ionuț Marius Scrioșteanu - șef al Biroului Vamal Slobozia, dar și un șef control fizic containere, inspectori și lucrători vamali, patroni de firme și administratori, cetățeni de origine libaneză, iordaniană, siriană, chineză, care erau intermediari vamali și alte persoane“.
        Potrivit DNA, „la data de 22 octombrie 2010, senatorul Mircea Banias a pretins și a primit de la Eugen Bogatu, director al Direcției Domenii Portuar, mai multe produse provenind din mărfurile confiscate și aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, pretinzând că ar avea influență asupra unor funcționari publici, astfel încât să îi determine să facă sau, după caz, să nu facă, acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, în sensul susținerii intereselor grupului. Bunurile respective au fost puse la dispoziția lui Mircea Banias prin intermediul lui Dragoș-Iulian Tudoran (comisionar vamal) și Horia-Dan Tudoran, fratele acestuia, lucrător vamal responsabil de confiscările vamale“.

        Mizerabil din cap până-n picioare de toate murdăriile pe care le-a comis și în așteptarea unei eventuale condamnări (sentința se va da pe 22 martie a.c.), individul se ascunde în spatele unei femei, pe care vrea să o scoată la înaintare pe principiul „Mai bine să plângă mă-sa, decât să plângă mama“!

        „(...) Urmează, până la sfârșitul lunii martie, să avem un sondaj de opinie. Ne-am propus să măsurăm în încredere câțiva colegi din partid. Pot să vă spun că este vorba și despre domni și despre doamne și, dacă sondajul ne va arăta că o doamnă este mai bine plasată, ar fi un lucru cu care să ne mândrim că propunem la Primăria Constanța o doamnă, fiind singurul partid care ar promova o femeie pentru asemenea candidatură (...)” - a declarat Banias, el evitând să iasă în față, pentru că știe că orice păduche ieșit în frunte riscă să fie strivit.
        Cel mai bine plasată, urmează a fi aleasă dintre doamna Dana Dina și fosta doamnă Dima (Pintilei) Cristiana. Despre cine și cât de vulnerabilă este, ce a făcut și cam câte îi pot capul și trupul fostei doamne Dima (Pintilei) Cristiana, vom reveni cât de curând.

P.S. - Nu mă subestimați! Gândesc mai mult decât arăt, știu mai multe decât scriu și observ mai multe decât credeți! 
jooble.org