WE ARE WHAT WE EAT (Suntem ceea ce mâncam)

WE ARE WHAT WE EAT (Suntem ceea ce mâncam)(963)


Impactul alimentației moderne asupra sănatatii este tema centrala a conferinței organizate de eurodeputata Daciana Sârbu la Bruxelles, sub titlul WE ARE WHAT WE EAT (Suntem ceea ce mâncam). Evenimentul va avea loc miercuri, 16 martie, între orele 13 si 15, si va fi urmat de inaugurarea, în Parlamentul European, a expoziției INGREDIENTS, a artistului de origine romana Valentin Duceac, ce ilustrează în stil pop art compoziția unor alimente procesate.
Conferința va reuni medici, nutriționiști, experți europeni în politici publice, europarlamentari, pentru a dezbate efectele profunde pe care opțiunile în materie de alimentație le au asupra sanatatii publice, in contextul ratelor in creștere ale obezității in Europa.

Printre vorbitori se vor afla Dr Mihaela Bilic (medic nutriționist), Dr Roberto Bertollini (reprezentantul Organizației Mondiale a Sanatatii la UE), Dr Andre Van Gossum (directorul Societatii Europene pentru Nutriție Clinica si Metabolism – ESPEN), Dr Valeriu Curtui (conducătorul departamentului de Nutriție al Autoritatii Europene pentru Siguranța Alimentara – EFSA), Ilaria Passarani (șefa departamentului de Alimentație si Sănătate din cadrul Organizației Europene a Consumatorilor – BEUC). Daciana Sârbu, inițiatoarea si gazda evenimentului, este vicepreședinta a Comisiei de Sănătate publica din Parlamentul European.

Prezentările susținute de invitați se vor concentra asupra politicilor europene de reducere a incidentei bolilor generate de alimentația dezechilibrata, legăturii dintre alimentație si cancer, rolului nutriției in prevenirea îmbolnăvirii. Conferința va include si o sesiune de întrebări si răspunsuri.
jooble.org