Trei olimpiade, azi şi mâine

Trei olimpiade, azi şi mâine(961)


În perioada 12-13 martie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează etapa județeană a trei olimpiade – Limba Germană, Istorie, Informatică - și etapele locale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi Olimpiadei Gimnaziilor.

Astfel, sâmbătă, 12 martie 2016, la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand" va avea loc faza județeană a Olimpiadei de limba germană modernă, la care participă 162 de elevi și 30 de cadre didactice. Probele se vor desfășura în intervalul 9.00-12.30, iar rezultatele inițiale pentru clasele VII-VIII vor fi afișate duminică. Rezultatele finale, după contestații, pentru clasele VII-VIII vor fi afișate marți, 15 martie, iar pentru clasele IX-XII - vineri, 18 martie. La etapa națională se califică un elev de la fiecare categorie.

Tot sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 10.00, la Școala Gimnazială Nr. 40 „Aurel Vlaicu”, se va desfășura Olimpiada județeană de Istorie, la care s-au înscris 225 de elevi din clasele VIII- XII. Rezultatele competiției vor fi publicate pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și la sediul centrului de concurs.
142 de elevi pasionați de Informatică vor participa sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 9.00, la etapa județeană a Olimpiadei de Informatică care se va derula în trei unități de învățământ: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” și Liceul Teoretic „Traian”. Rezultatele olimpiadei vor fi publicate pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul Olimpiadei de Informatică.

De asemenea, în perioada 12-13.03 2016, se vor desfăşura fazele locale -grupe- din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi Olimpiadei Gimnaziilor ediţia 2016, la disciplinele sportive, Fotbal, Handbal, Volei şi Tenis de masă. Competiţiile se vor desfăşura în cinci centre din municipiu, iar la întreceri, vor participa 230 de elevi, din ciclul liceal şi gimnazial.      
jooble.org