Competiția Sci-Tech Challenge, la Universitatea “Ovidius” din Constanta.

Competiția Sci-Tech Challenge, la Universitatea “Ovidius” din Constanta.(716)


Evenimentul a atras peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanta și Mangalia care, repartizați în echipe formate aleatoriu, au fost implicaţi într-o experienţă interactivă pentru a rezolva una dintre cele mai mari provocări ale prezentului: eficientizarea consumului de apă şi de energie realizat de o rafinărie.
Evenimentul organizat la Constanţa a atras elevi pasionaţi de economie, tehnologie şi antreprenoriat, care, repartizaţi în echipe formate aleatoriu, au fost implicaţi într-o experienţă interactivă pentru a rezolva una dintre cele mai mari provocări ale prezentului: eficientizarea consumului de apă și de energie realizat de o rafinărie.
Coordonarea activității de selecție și pregătire a elevilor ovidiști a revenit domnului profesor Victor Mihalașcu.
Următorii elevi din clasele a XI-a au fost prezenți la competiție:
- ANDREEA ALDEA
- GEORGE CIOTI – membru al echipe clasate pe locul al II-lea
- RADU STEFAN CRISTEA – membru al echipe clasate pe locul al III-lea și reprezentant al României la finala europeană
- TIBERIU FLORESCU – membru al echipe clasate pe locul al II-lea
- MARIA XENIA FULEA
- EUSEBIU PIRLITEANU
- VLAD-MATEI RADULESCU
Programul european Sci-Tech Challenge este organizat în 10 ţări (Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia și Kazahstan) de Junior Achievement şi ExxonMobil și încurajează adolescenții să își dezvolte abilități de carieră în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Programul introduce tinerii în lumea inovaţiei în afaceri combinând gândirea antreprenorială, de business, cu ştiinţa şi tehnologia ca soluţii. Elevii îşi dezvoltă abilităţi esențiale de carieră, precum leadership, comunicare, muncă în echipă, creativitate, dar şi o mai bună înţelegere a modului în care inovaţia, tehnologia şi modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri.
jooble.org