Scandal pe bani publici cu TVR, Cristian Zgabercea și Cristian Bărhălescu(1383)


Rumoarea provocata de convocarea sedintei CA a TVR la un hotel de cinci stele din Mamaia a fost lamurita de subiectele propuse pentru sedinta din acest weekend. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi prevede alocarea unui contract de inchiriere a 26 de camere in perioada 30 iunie-20 august. Cazare necesara pentru o emisiune no name, dar care va costa peste 706.000 de lei, adica aproape 160.000 de euro. Ideea de a cheltui bani publici pe turism, pana la urma, pentru ca nu putem discuta de rating aici, i-a venit producatorului general Cristian Zgabercea, omul lui Radu Mazare si Nicusor Constatinescu, sefii politici ai Constantei. Sigur, afacerea este contrasemnata de Claudiu Saftoiu, presedinte-director general al TVR. Si acum urmeaza sa aprobe si Consiliul de Administratie, chemat pe litoral sa semneze alocarea sumei in favoarea firmei Icar Tours, companie detinuta de Cristian Barhalescu, fost secretar de stat in Guvernul Ponta I, desigur la Turism. In fata acestui program si a ordinii de zi, patru membri din Consiliul de Administratie au refuzat sa participe. Unul din motive il prezinta Ada Mesan intr-un mesaj intern.


“Membrilor Consiliului de Administratie
1. Consider ca temele de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare la care am fost convocati in acest week-end sunt prea importante pentru a fi judecate si votate in slapi si inconjurati de pahare de racoritoare cu umbrelute. Sedinta C.A. trebuie sa aiba loc in sediul institutiei. Daca se doreste o deplasare estivala, va priveste. Dar nu puteti sa-mi impuneti sa accept o sedinta cu teme importante, extrem de importante mai ales ca este vorba despre aprobarea unor contracte asupra carora am suspiciuni foarte serioase, intr-un mediu pe care l-am considerat, de la bun inceput, nepotrivit pentru o reuniune a Consiliului de Administratie.
2. Va cer sa renuntati la desfasurarea sedintei CA din acest week-end si sa respectati agenda stabilita anterior, respectiv sedinta pe data de 10 iulie, in sediul TVR. Daca doriti week-end estival, va priveste. dar, NU sedinta a C.A.
3. Dat fiind suspiciunile pe care mi le-am exprimat, NU voi delega votul nici unui coleg, considerandu-ma, implicit, privata de dreptul meu ca membru al CA, respectiv acela de a-mi exprima opinia si de a-mi exercita votul asupra problemelor TVR.
Ada Mesesan”.

Sursa: reportervirtual.ro
 
jooble.org