Se anunţă noi proteste pentru destituirea actualei conduceri a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa

Se anunţă noi proteste pentru destituirea actualei conduceri a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa(746)


Federația Națională a Sindicatelor Portuare - organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman – organizează o actiune de protest în data de miercuri, 09 martie 2016, între orele 09.00 – 11.00, în fata sediului Companiei Nationale”Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, situat in Incinta Port Constanta, zona Poarta 1, Cladirea „Gara Maritima”.
Numeroasele demersuri ale comunitatii portuare din ultimii 3 ani, in sensul reglementarii problemelor cu impact major asupra dezvoltarii economice a portului ca: Master Planul Portului Constanta, starea avansata de degradare a infrastructurii de transport naval, subconcesionarea bunurilor proprietate publica a statului, lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, problemele sociale de pe platforma portuara, nematerializate insa in actiuni concrete ale autoritatilor, (in pofida unor promisiuni sau a unor planuri de actiune intocmite), determina comunitatea portuara sa continue protestele si sa solicite schimbarea administratorilor cat si a intregii conduceri executive a Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta.
Comunitatea portuara apreciaza ca problemele evidentiate reprezinta consecinta unei lipse de viziuni economice a administratiei portuare, cu consecinte directe si grave asupra agentilor economici, cat si asupra lucratorilor din Portul Constanta si in consecinta va continua protestele, pana la momentul implementarii unor solutii concrete pentru intrarea in normalitate a activitatii pe platforma portuara. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri