Baxuri cu ţigări de contrabandă, depistate de poliţiştii de frontieră

Baxuri cu ţigări de contrabandă, depistate de poliţiştii de frontieră(1212)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa,au identificat în trafic o autocisternă cu numere de R. Bulgaria, încărcată cu sute de baxuri de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române şi ai Gărzii de Coastă, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au identificat, pe raza judeţului Dolj, o autocisternă cu numere de R. Bulgaria, condusă de un cetăţean bulgar, în care se afla o cantitate importantă de ţigări de contrabandă (peste 250.000 de pachete ţigări).
Identificarea autocisternei a fost posibilă în urma activităţilor specifice de supraveghere informativ-operativă a structurilor specializate.
Poliţiştii de frontieră au adus autocisterna, condusă de un cetăţean bulgar, la sediul Gărzii de Coastă unde au avut loc verificările specifice, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării speciale conform procedurilor legale.
În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu ţigări, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Româmiei.
 
jooble.org