Se mişcă şi senatorii constănţeni

Se mişcă şi senatorii constănţeni(1136)


Senatorul constănţean Puiu Haşotti, alături de colegii săi, Vasile Nistor, vicepreşedinte al Senatului şi Doina Silistru, vice-lider al Grupului parlamentar al PSD, cu toţii, membri titulari ai Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, au participat, în perioada 25 - 26 februarie 2016, la Viena, la Centrul de Conferinţe Hofburg, la cea de a 15-a Reuniune de iarnă a Adunării.
În sesiunea de deschidere a Reuniunii, doamna Christine Muttonen, vicepreşedinta Delegaţiei Parlamentului Austriei la AP OSCE, a adresat o alocuţiune de bun venit în numele doamnei Doris Bures, Preşedinta Consiliului Naţional al Austriei. S-au mai adresat participanţilor domnul Ilkka Kanerva, Preşedintele AP OSCE şi domnul Gernot Erler, Reprezentantul special al guvernului federal al Germaniei pentru Preşedinţia germană a OSCE în anul 2016.
Cele trei comisii generale ale AP OSCE au organizat dezbateri speciale, după cum urmează: securitatea transnaţională în regiunea OSCE: combaterea terorismului - Comisia generală pentru probleme politice şi de securitate; managementul migraţiei: oportunităţi şi provocări economice în regiunea OSCE - Comisia generală pentru economie, ştiinţă, tehnologie şi mediu; drepturile omului aplicabile migranţilor şi refugiaţilor - Comisia generală pentru democraţie, drepturile omului şi chestiuni umanitare. Domnul ambasador Cristian Istrate, şeful Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena, a susţinut un discurs la Comisia generală pentru probleme politice şi de securitate, în calitate de preşedinte al Comitetului de Securitate al OSCE. În ultima zi a reuniunii, în cadrul sesiunii comune a celor trei comisii generale, a avut loc dezbaterea specială privind criza migranţilor şi refugiaţilor în spaţiul OSCE: consolidarea unui răspuns comun, în deschiderea căreia a avut o intervenţie Comisarul UE pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, domnul Christos Stylianides. Senatorul constănţean Puiu Haşotti a luat cuvântul în cadrul dezbaterii speciale, subliniind importanţa implementării angajamentelor OSCE în domeniile migraţiei, managementului frontierelor şi al combaterii traficului de persoane, ca parte a răspunsului acestei organizaţii la provocările actuale în materie de securitate, terorism şi migraţie ilegală în spaţiul OSCE. El a menţionat că România a pledat în mod constant pentru o abordare strategică cuprinzătoare a cauzelor primare ale migraţiei, care să includă măsuri economice, sociale şi educaţionale în statele de origine, precum şi soluţionarea conflictelor şi situaţiilor de criză aflate la originea situaţiei actuale. Ţinând seama de interacţiunea OSCE cu Partenerii de Cooperare Mediteraneeni şi Asiatici, OSCE ar putea oferi o platformă regională pentru aprofundarea dialogului şi cooperării între statele de origine, de tranzit şi de destinaţie ale imigranţilor şi refugiaţilor, cu accent pe abordarea multidimensională a surselor insecurităţii. 
jooble.org