ION ILIESCU DĂ INTERZIS LA PLÂNS MORŢII

ION ILIESCU DĂ INTERZIS LA PLÂNS MORŢII(1377)


 Pe vremea când domnul Ion Iliescu era tovarăşul Ion Iliescu şi îndeplinea funcţia de prim-secretar al CC al UTC, un activist din teritoriu, din Ardeal mai precis, a fost chemat la instruire la Bucureşti, la Centru cum se spunea atunci. Urma să înceapă o campanie teribilă de ateizare a tineretului şi activiştii din toate colţurile ţării, care erau vârful de lance al iureşului, trebuiau să fie instruiţi, să ştie cum să acţioneze. Imediat ce li s-a înfăţişat, şefii de la Bucureşti l-au luat direct pe activistul ardelean: „Ia spune, tovarăşu’, la dumneata în zonă e obiceiul să se îngroape cu popă?” La care activistul a răspuns sincer: „Nu”! Tovarăşii au răsuflat uşuraţi. Minune! O zonă neîndoctrinată religios. S-au bucurat însă doar două secunde, pentru că intervievatul a adăugat: „La noi, popa rămâne afară”.

 De atunci, de când voia să interzică popii la înmormântări, Ion Iliescu a evoluat. Nu mai vrea doar popii interzişi. Vrea ca nici măcar de plâns, rudele mortului să nu mai aibă voie să-l plângă. Ce tot atâta jale? Iată-i declaraţia halucinantă despre morţii de la Revoluţie:

 „Acum să stăm să tot ... plângem morţii, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societăţii româneşti...”

 Aşadar, stimaţi părinţi ai copiilor nevinovaţi, militari în termen la unitatea din Câmpina, trimişi cu bună ştiinţă în capcana morţii din faţa Aeroportului Otopeni în ziua de 23 decembrie, vi se interzice să-i mai comemoraţi în faţa monumentului ridicat pe locul tragediei, aşa cum faceţi în fiecare an. Este interzis pentru că nu vă puteţi abţine şi vă buşeşte plânsul, ceea ce îl enervează pe domnul Iliescu. La fel şi urmaşii lui Trosca şi ai camarazilor lui, atraşi şi ei în capcana morţii din faţa sediului de atunci al M ApN, de către kaghebistul Nicolae Militaru, pentru că-i cunoşteau dosarul de trădător. Nu mai comemoraţi nimic, pentru că şi pe voi vă buşeşte plânsul, plâns care îl deranjează pe domnul Iliescu.

 Se interzic şi manifestările din Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Bucureşti, ca şi toate manifestările de la locurile unde se comemorează eroii Revoluţiei, pentru că se strâng rude ale acestora care se pun pe plâns şi asta îl afectează pe domnul Iliescu. Cu precădere aceste manifestări trebuie interzise, pentru că din când în când rudele încep să mai scandeze şi: „Vrem adevărul” sau „Cine a tras în noi, după 22”, ceea ce chiar îl afectează pe domnul Iliescu.

 Dincolo de popi şi de lacrimi interzise însă, stă o realitate cruntă. De când a fost condamnat torţionarul Alexandru Vişinescu, Ion Iliescu a sfeclit-o. S-a dovedit că se poate intra la pârnaie şi la 90 de ani, pentru nemerniciile pe care le-ai comis în timpul vieţii.

 Domnul Iliescu recomandă să nu se re-deschidă dosarele, nici cel al Revoluţiei, nici cele ale mineriadelor, pentru că nu foloseşte nimănui. Cel mult, să tragem din acele tragedii nişte „concluzii politice adecvate”.

 Dar, n-ar fi bine să tragă şi judecătorii nişte concluzii penale adecvate?
 
jooble.org