Mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate(640)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, aproximativ 2.260 bucăţi diferite bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 22.02.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 1.020 articole diverse (1.000 căşti audio şi 20 binocluri), 900 articole îmbrăcăminte (pantaloni damă) şi 340 jucării din plastic, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 100.000 lei dacă ar fi originale. De asemenea au mai fost descoperite în container 14 arzătoare din metal ce funcţionează pe gaz, bunuri nedeclarate la intrarea în ţară, evaluate la aproximativ 3.000 lei.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998, respectiv „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.
jooble.org