Flaminia se apropie de Portul Constanţa

Flaminia se apropie de Portul Constanţa(1042)


Port containerul avariat MSC Flaminia care transportă substanţe periculoase se află în Grecia, iar aceasta va sosi în Portul Constanţa pe data de 28 martie, susţin autorităţile portuare.

Nava nu va intra direct în Portul Constanţa, ci va acosta în rada interioară a portului, unde inspectorii Autorităţii Navale Române vor urca la bodul navei şi vor face inspecţia, îsoțiți de reprezentanții Poliţiei de Frontieră şi inspectorii de mediu.

Dacă autorităţile vor permite intrarea portocntainerului în port, aceasta va fi dusă în dana 38 a portului la UMEX. Autorităţile susţin că vor fi scoase de pe navă containerele rămase la bord, care sunt lipite între ele în urma incendiului, pentru ca nava să poată intra la reparaţii în şantierul Daewoo Mangalia. Nava va fi reparată în şantierul Daewoo Mangalia deoarece a fost organizată o licitaţie, iar coreeni au câştigat achiziţa publică, susţin autorităţile portuare. În plus, nava a fost construită în șantierul coreean care deține și unitatea din Mangalia.
jooble.org