ALO. De ce vrea Gheorghe Dinu să își facă partid

ALO. De ce vrea Gheorghe Dinu să își facă partid(1408)


Avocatul constănţean Gheorghe Dinu este din ce în ce mai aproape de a-şi vedea visul cu ochii, respectiv, de a avea propriul partid, după ce actele pentru înfiinţarea acestuia au fost depuse pentru înscrierea în rândul partidelor politice. Din câte se pare, obiectivul lui Gheorghe Dinu este de a candida la alegerile prezidenţiale din 2014.


În urmă cu un an de zile, profesorul universitar doctor, avocatul Gheorghe Dinu, fost candidat la Preşedinţia României în anul 2004, intra în competiţia electorală pentru câştigarea Primăriei Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.


„Am acceptat această propunere deoarece am realizat că, toate partidele de pe eşicherul politic s-au compromis. De aceea, consider că trebuie să dăm o şansă acestui nou partid politic din România. Ca şi constănţean consider că oraşul Constanţa trebuie să fie pe primul loc pe ţară, înaintea Sibiului. Nu pot să spun decât că, dacă voi ajunge primar, la sfârşitul mandatului, Constanţa va fi cel mai frumos şi cel mai sigur oraş din ţară. De-a lungul anilor, toate partidele din România mi-au solicitat să candidez din partea lor pentru Primăria Constanţa, inclusiv Ion Iliescu mi-a propus acest lucru din partea PSD, însă am refuzat deoarece consider că toate partidele sunt compromise”, spunea Gheorghe Dinu.


Alegerile locale au trecut, iar Dinu a pierdut în faţa primarului Radu Mazăre, care a câştigat detaşat. La scurt timp după eşec, Gheorghe Dinu care, oricum, nu a investit financiar mai nimic în PP-DD, alţii fiind cei care au cotizat pentru el, a părăsit partidul PP-DD fără să spună din ce considerente. Totuşi, gurile rele susţin că visul lui era de a-şi face propriul partid pe premiza că, dacă Dan Diaconescu a reuşit, el de ce nu ar face la fel.


Aşa se face că, la jumătatea lunii martie, Gheorghe Dinu şi-a prezentat echipa cu care îşi propunea să intre pe piaţa politică actuală sub forma Alianţa Lege şi Ordine (ALO).


Dinu a explicat că noua formaţiune se va poziţiona, ca şi doctrină, la centru-dreapta şi va fi varianta la problemele cu care se confruntă cetăţenii. El a promis o echipă performantă pentru organizaţia de la Constanţa coordonată de Victor Cruceru, fostul preşedinte demisionar al Organizaţiei Municipale a Partidului Poporului Dan Diaconescu de la Constanţa.


„Partidul Alianţa Lege şi Ordine a apărut ca o reacţie necesară la încălcarea repetată a Constituţiei si legilor ţării de către partidele parlamentare (PSD, PNL, PDL, PC, UDMR), partide şi grupuri de interese care au adus ţara în situaţia de a nu mai putea să asigure un nivel de viaţă decent şi civilizat. Această construcţie se bazează pe voluntariat, pe dorinţa românilor responsabili şi patrioţi de a reda România, românilor corecţi din ţara noastră. Construcţia Partidului Alianţa Lege şi Ordine depinde doar de noi, de fiecare român care vrea să trăiască demn şi civilizat în România”, a declarat Gheorghe Dinu.


După lansarea în ţară a peste 25 de organizaţii judeţene ale noului partid, conducerea şi membrii fondatori ai ONG Alianţa Lege şi Ordine au decis transformarea ONG-ului în partid politic.


În momentul de faţă, la nivel naţional, există 25 de organizaţii judeţene
din care fac parte 25.000 de oameni. La Constanţa, există aproximativ 1.000 de membri, mulţi dintre ei fiind racolaţi din PP-DD.

Cine este Gheorghe Dinu


Profesorul universitar doctor Gheorghe Dinu are 58 de ani şi este avocat.
Este absolvent al Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanţa şi al Facultăţii de Drept Bucureşti. La începutul carierei, între anii 1978-1986, a lucrat ca expert criminalist la Institutul de Criminalistică din cadrul Ministerului de Interne. În perioada 1986-1997 a fost şef serviciu de informaţii pentru judeţul Constanţa având activităţi şi responsabilităţi specifice contraspionajului şi investigaţiilor strategice. Din 1997 şi până în prezent este avocat. Paralel, în perioada 2002-2004, a predat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ovidius. Din 2004 şi până în prezent este decan la Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Totodată, este doctor în drept cu atestat de conferenţiar universitar doctor în drept civil şi arbitru în drept comercial la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Constanţa.
jooble.org