Ex-ministrul Agathon are idei fixe: Proiectul „DRACULA” va salva turismul din Transilvania! Şi nu numai...(875)


„Proiectul Dracula, pentru promovarea Transilvaniei, reprezintă cea mai profitabilă strategie de dezvoltare a turismului din regiune”. Aşa se intitulează cel mai nou comunicat de presă al Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), semnat de preşedintele acesteia, fostul ministru al Turismului, în două rânduri, Dan Matei Agathon. Reproducem integral comunicatul – pledoarie, observând că Agathon este consecvent în a susţine proiectul său „fetiş”, din al doilea mandat, de la începutul anilor 2000 (Guvernul Adrian Năstase). Nu vom aborda, deocamdată, şi problema banilor pierduţi de oamenii amărâţi, care atunci au achiesat la ideea Proiectului „Dracula Park”, fie el şi la poalele... Bucureştiului, văzând în acesta un „CARITAS” – Redivivus! Sunt multe de spus despre acea afacere cu „acţiuni la Dracula Park”, despre livrarea banilor la Fondul „Proprietatea” şi, imediat, pulverizarea lor parcă-n neant, care i-a sărăcit (de-a binelea) pe mulţi şi i-a ghiftuit, cu vârf şi îndesat, pe câţiva! Gurile rele spun că Agathon s-ar afla printre aceştia din urmă. Gura fostului ministru, însă, nu mai pridideşte, de-atunci încoace, să spună că dimpotrivă, este printre perdanţi! De aceea, este de urmărit evoluţia acestui „Dracula se întoarce...”, ediţia 2013! Iată textul primit la redacţie:


„Brandul DRACULA trebuie împachetat şi vîndut într-o manieră modernă!”

 

„Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) încurajează și susține Proiectul „Dracula”, de promovare a Transilvaniei, acesta constituind o oportunitate de dezvoltare turistică, pe nedrept evitată până în prezent.
În sfârșit, autoritățile locale din Transilvania au înțeles că mitul Dracula reprezintă un vehicol inegalabil de promovare turistică a zonei. Construcția pe această bază trebuie să fie spectaculoasă și neinhibată de prejudecățile care au ținut, până acum, la sertar cel mai valoros brand de țară al României! Legătura legendei Dracula cu Transilvania este primordială și poate duce la o propulsare nemaivăzută a turismului în regiune. Toate locurile încărcate de istorie ale Transilvaniei pot deveni astfel obiective turistice de renume internațional, iar efectul pentru dezvoltarea nu doar a turismului din zonă, ci și a economiei în general, este incalculabil.
Brandul Dracula există de mult timp, el trebuie doar exploatat și împachetat cum se cuvine, iar apoi vândut într-o manieră modernă. Cea mai mare opreliște în acest sens a fost, până acum, timorarea unei părți a opiniei publice în fața asocierii României cu legenda țesută în jurul lui Vlad Țepeș. Această percepție s-a schimbat, în sfârșit, așa încât este timpul să profităm de un mit recunoscut pe plan mondial și să-l punem la treabă pentru turismul românesc. Proiectul „Dracula”, pentru promovarea Transilvaniei, reprezintă cea mai profitabilă strategie de dezvoltare a turismului din regiune și trebuie gestionat în exact această manieră, fără rezerve sau prejudecăți”.

Aici a cam nimerit-o: „român” mai celebru, în lumea – largă, decât Nadia, Hagi, Năstase (cel cu patru clase, nu cel cu multe case) şi Ceauşescu (cu tot cu Casa Poporului), luaţi împreună, doar Dracula este!...
jooble.org