CERNAVODĂ e în convalescenţă: 730.000 lei este prejudiciul adus Primăriei, de inundaţiile din 30 iunie

CERNAVODĂ e în convalescenţă: 730.000 lei este prejudiciul adus Primăriei, de inundaţiile din 30 iunie(712)


Deviza autorităţilor administrative locale din Cernavodă a devenit, (şi) după inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, celebrul crez de îmbărbătare: “Ceea ce nu te omoară te face mai puternic!”. Acest autoîndemn este perfect aplicabil oraşului Cernavodă, care se află în amplu program de reabilitare, după puternicele revărsări de ape, din 30 iunie. În ultimele cinci zile, echipele Primăriei, ale SC Utilităţi Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL şi ale SC RAJA SA au lucrat, “la flux continuu”, pentru a acoperi craterele produse de viituri, în carosabile şi în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi şi din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor şi au reabilitat reţelele termice afectate. Aceste lucrări se desfăşoară şi în present, echipele oferind sprijin şi cetăţenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundaţii.

730.000 lei: prejudiciul administraţiei locale, în urma calamităţilor naturale din 30 iunie!


Viitura puternică a distrus, în calea sa, 21 de străzi şi trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, şi a scos din funcţiune reţele întregi de canalizare şi de alimentare termică, la care se adaugă investiţiile aflate în lucru. Aproximativ 730 de mii de lei este bilanţul prejudiciilor suferite de către administraţia locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, numai în infrasctructură! Peste 690 de mii de lei au fost pierduţi, în urma craterelor produse în carosabile şi în lucrările pentru utilităţi afectate! La apoximativ 30 de mii de lei au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole şi la unul dintre zidurile de sprijin ale oraşului! Pentru ca acest episod să treacă repede în domeniul trecutului, Primăria îşi canalizează, în prezent, toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun sfârşit proiectele aflate în lucru, şi de asemenea va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen.

Comercianţii din centru îşi vor amplasa gratis terasele şi tonetele pe aleea pietonală

Având în vedere lipsa fondurilor, insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenţii economici afectaţi de inundaţii, edilul Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea proprietarilor de magazine, terase şi restaurante de taxele de amplasare a teraselor a pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii! Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianţi, pentru a-şi recupera o bună parte din pagubele suferite după inundaţii. Asfel, agenţii economici vor amplasa, fără să mai plătească taxe locale, terasele şi tonetele, pe parcursul întregii veri.

 
jooble.org