Credit greu accesibil la CEC Bank(694)


CEC Bank este prima bancă din România care include darea în plată la creditele ipotecare, punând însă condiţii mult mai dure pentru clienţi. Anterior, alte instituţii bancare au anunţat că intrarea în vigoare a legii "dai casa, scapi de datorie" le va forţa să crească semnificativ avansul perceput de la clienţi. Iniţiatorii legii "dării în plată" percep mişcările bancherilor ca fiind un "şantaj" la adresa noii legislaţii.
 Şeful CEC Bank spune că va urma modelul băncilor americane care acordă credite ipotecare cu opțiunea de a da în plată casa achiziționată dacă clientul nu-și mai poate plăti ratele.
Preşedintele băncii, Radu Grațian Ghețea, a anunţat că specialiștii instituției lucrează la elaborarea unui produs de finanțare imobiliară care va permite românilor să cedeze băncii casa în cazul în care nu mai au posibilitatea să achite împrumutul pe parcursul perioadei de rambusare.
"Lucrăm la definirea noului produs de finanțare imobiliară. Va fi un credit ipotecar în care clientul are posibilitatea să dea în plată la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranță un avans mult mai mare și niște condiții de creditare mult mai severe", a declarat Ghețea pentru BankingNews.ro.
Noul produs de finanțare va fi lansat în câteva săptămâni și va funcționa în paralel cu actual credit ipotecar. Decizia CEC Bank de a promova un asemenea împrumut are legătură directă cu forma în care va fi votată de Parlament Legea privind darea în plată.
"Este o chestiune de prevenție pe care noi o realizăm. Dacă iese legea în forma actuală vom lansa un credit care va fi foarte greu accesibil pentru că trebuie să ne luăm niște măsuri de protecție", a subliniat Radu Grațian Ghețea.
 
jooble.org