O nouă lege a Educației, propusă de Adrian Curaj

O nouă lege a Educației, propusă de Adrian Curaj(1038)


Directorii de şcoli, grădiniţe şi licee vor avea noi reguli ! Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a cerut ca toate unităţile de învăţământ să publice la aviziere şi pe site-urile proprii bugetul de venituri şi cheltuieli. Directorii trebuie să justifice ce sume primesc de la minister, de la administraţia locală sau din fonduri europene. În plus, oficialul propune o serie de scenarii pentru o nouă lege a Educaţiei, potrivit Realitatea TV.
De acum înainte, toate unitățile de învățământ vor fi obligate să afișeze sursele de finanțare la aviziere şi pe site-urile proprii, însemnând banii alocați de la bugetul de stat - banii furnizați de Guvern, dar și de Consiliul Local sau Ministerul Educației - dar și fondurile ce revin în urma contribuției părinților.
Adrian Curaj propune o nouă lege a Educației. În viziunea sa, învăţământul ar trebui să fie obligatoriu până la clasa a IX-a, liceul teoretic ar trebui să aibă o durată de trei ani, iar liceul profesional ar trebui să aibă o durată de patru ani, conform Agerpres.
Noua lege a Educației ar trebui să intre în vigoare în 2018. Administrația Prezidențială va demara, începând cu luna martie, o dezbatere națională pe acest subiect. În acest context, va fi înființat un portal online pentru dezbateri, vor avea loc dezbateri regionale organizate de Administraţia Prezidenţială, dar și evenimente organizate de terţi sub egida Dezbaterii Naţionale.
 
jooble.org