Conducea ilegal o ambarcaţiune cu motor(916)


Garda de Coastă a anunțat, astăzi, că în data de 22.01.2016, în jurul orei 16.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sulina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe canalul Sulina, l-a depistat pe cetăţeanul român C.A. în vârstă de 27 de ani, în timp ce se deplasa cu o ambarcaţiune tip Laguna 480, propulsată de un motor ataşabil marca Tohatsu de 30 Cp.
În urma verificărilor, s-a constatat că ambarcaţiunea, prevăzută cu motor de 22,37 kw (30 Cp), este neînmatriculată, iar pe motorul model Tohatsu 30 Cp nu există nicio serie de identificare.
Bărbatul în cauză nu a putut face dovada că motorul îi aparţine, însă a declarat că l-a primit de la o persoană domiciliată pe raza judeţului Tulcea.
În cauză, poliţiştii de frontieră tulceni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate” şi ,,primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun de către o persoană care fie a prevăzut, fie a cunoscut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşire unei fapte penale, chiar fără a cunoaşte natura acesteia”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 28, pct. 1 din Legea 191/2003, respectiv art. 270, alin. 1 din Codul Penal.
 
jooble.org