Au tâlhărit un bătrân, sub pretextul că vroiau să cumpere ouă(699)


Poliţiştii din Comana au fost sesizaţi ieri prin SNUAU 112, de către un localnic, despre faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la domiciliul său iar într-un moment de neatenţie i-au sustras suma de 1200 lei.

Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat şi o femeie s-au deplasat pe raza localităţii cu un autoturism de culoare verde deschis, cu volan pe partea dreaptă, cumpărând ouă şi ţuică de la diverse persoane.
Ajunşi la domiciliul păgubitului au pătruns în curtea imobilului au achiziţionat de la acesta 40 de ouă cu suma de 40 lei, plata efectuându-se cu o bacnotă de 200 lei, fapt pentru care, partea vătămată a intrat în imobil de unde le-a adus restul în sumă de 160 lei.
Pentru a-i distrage atenţia proprietarului, bărbatul i-a cerut să-l conducă la toaletă, în acest timp tânăra rămânând nesupravegheată, ulterior cei doi plecând.


După aproximativ 3 ore, păgubitul a constatat lipsa sumei de 1200 lei din interiorul locuinţei, sesizând Poliţia.
Demarând operativ investigaţiile, poliţiştii din Comana au depistat pe raza localităţii Valu lui Traian, cei doi suspecţi, identificându-i în persoana unui tânăr de 26 de ani şi a unei minore de 17 ani, ambii din comuna Valu lui Traian.
Pe numele tânărului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea însuşirii măsurii arestării preventive.

Totodată, oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a suspecţilor urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă.
jooble.org