Trei albanezi, reţinuţi de poliţiştii de frontieră constănţeni în drumul spre Spaţiul Schengen

Trei albanezi, reţinuţi de poliţiştii de frontieră constănţeni în drumul spre Spaţiul Schengen(1046)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat trei cetăţeni albanezi, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind ţări din Spaţiul Schengen.

În data de 21.01.2016, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Ostrov au observat în apropierea frontierei de stat un grup de trei persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.
Patrula Gărzii de Coastă a reţinut grupul format din trei bărbaţi, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani.
Grupul de migranţi albanezi a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Italia şi Belgia.
Din declaraţiile celor trei migranţi a reieşit faptul că aceştia au intrat ilegal în R. Bulgaria dinspre Macedonia, în data de 19.01.2016, deplasându-se ulterior pe traseul Sofia – Ruse – Silistra.
În oraşul Silistra au locuit la un hotel unde şi-au planificat trecerea ilegală în România.
În seara zilei de 21.01.2016, cei trei bărbaţi au plecat spre jos până în apropierea frontierei, unde au escaladat un gard de protecţie şi au fost surprinşi de patrula poliţiştilor de frontieră români.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni albaneziva fi predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
jooble.org